In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

Toiminta-ajatus Toiminta-ajatus

Me haluamme tarjota alueen asukkaille laadukasta ja turvallista päivähoitoa ja varhaiskasvatusta. Tavoitteenamme on tukea yhdessä vanhempien kanssa lapsen kokonaisvaltaista hyvinvointia ja elinikäistä oppimista. Yhteisenä tavoitteenamme on hyvinvoiva lapsi.

 Meriprojekti Kukkapurkkihommia

Tärkeimpinä arvoina pidämme turvallisuutta, välittämistä, kiireettömyyttä ja rehellisyyttä. Tämän lisäksi toiminnassamme huomioidaan yksilöllisyys ja tasa-arvo.

Periaatteenamme pidämme "kiitoksella kasvattamista". Lapsen tulee saada positiivista palautetta ja kokemusta onnistumisestaan sekä aikuisten että toisten lasten taholta. Lasten leikille haluamme antaa runsaasti aikaa.

Vihreä Lippu

Pyykösjärven päiväkoti on osallistunut Vihreä lippu -toimintaan syksystä 2009 alkaen. Keväällä saimme mieluisaa postia: Suomen ympäristökasvatuksen seura myönsi päiväkodillemme oikeuden käyttää Vihreää lippua osoituksena laadukkaasta ja tuloksekkaasta kestävän kehityksen toiminnasta.

Vihreä lippu on kansainvälinen ympäristökasvatusohjelma. Se on päiväkotien, koulujen ja oppilaitosten kestävän kehityksen ohjelma, jossa yhdistyvät ympäristökuormituksen vähentäminen, kestävän kehityksen kasvatus ja lasten ja nuorten osallisuus.

Lapset ovat ohjelmassa pääosassa. He osallistuvat aktiivisesti itse projektin suunnitteluun, toteutukseen ja tulosten arviointiin. Päiväkodin lapsista ja aikuisista koostuva ympäristöraati kokoontuu säännöllisesti käsittelemään päiväkodin yhteisiä ympäristöasioita ja suunnitelmia. Näin lapset saavat myönteisiä kokemuksia yhteisiin asioihin vaikuttamisesta.

Kevätjuhlassamme 25.5.2010 veimme yhteisesti uuden vihreän lippumme päiväkodin salkoon. Juhlan kunniaksi lapset myös istuttivat päiväkodin pihalle pilvikirsikkapuun.

Leikki

Lapsen tärkein oppimisen väline on leikki. Leikissä lapsi harjoittelee oppimiaan uusia taitoja. Oppimisen ilon tuottaminen ja säilyttäminen ovat tärkeä osa päivittäistä toimintaamme. Siksi arvostamme leikkiä ja luomme myönteisen leikkiympäristön.

Meillä lapsi saa riittävästi aikaa, tilaa, välineitä ja erilaisia materiaaleja leikkimiseen. Turvaamme leikkirauhan ja annamme mahdollisuuden leikin jatkumiselle ja kehittämiselle.

 Purkkijalat Ompeluhommissa 

Meillä on Vihreä Lippu!