Rakennusaikainen sähkö Rakennusaikainen sähkö

Työmaakeskus
Rakennusaikainen sähkö voidaan toimittaa tilapäisellä liittymäsopimuksella, jolloin pientalon työmaakeskus kytketään kytkentämaksulla (v. 2013 186,51 €, sis. alv 24 %) tonttirajalla olevaan kaapeliin. Keskukselle liittyjä rakentaa telineen, johon keskus ripustetaan.

Verkkoyhtiöllä on vuokrattavana kyseisiä keskuksia, joissa on sähkönmittaus valmiina ja tarpeellinen määrä pistorasioita. Keskuksen vuokra v. 2013 on 14,11 € / viikko (sis. alv 24 %).

Ilmajohtoalueilla keskus kiinnitetään lähimpään sähköpylvääseen ja kytkentämaksu on em. suurempi. Jos talon rakentaminen aloitetaan syksyllä, kannattaa keskus asentaa jo työmaan alkuvaiheessa tulevan talon sisäpuolelle asentamalla lopullinen liittymiskaapeli sulan maan aikana.

Tonttikeskus
Nykyisin yleistynyt käytäntö on tonttikeskuksen hankinta. Tällöin tämä sähköpääkeskus jää pysyvästi ulos ja se asennetaan jo ennen työmaan aloittamista lopulliselle paikalleen omalle jalustalleen. Tonttikeskusta ei ole tarkoitettu myöhemmin siirrettäväksi. Keskuksessa on valmiina pistorasiat työmaata varten.

Tonttikeskuksia myyvät sähköurakoitsijat ja sen liittämisestä laskutetaan lopullinen liittymismaksu.

Oulun Energia Siirto ja Jakelu Oy, Tekninen neuvonta

  • Käyntiosoite work Kasarmintie 6,
  • Puhelin work 010 287 7800
  • Sähköposti
  • Verkkosivut www.oulunenergia.fi
Tiedot esitetään hCard-muodossa.