Pientalon tiedonsiirtokaapelit Pientalon tiedonsiirtokaapelit

Liityntäverkon kiinteistökaapelien asennus
DNA Pohjois-Suomi rakentaa yleisillä alueilla olevat tiedonsiirtoverkot ja tekee varaukset talon liittämisestä yleiseen viestintäverkkoon. Joillain alueilla liityntäverkon kaapelivaraukset on jo tehty valmiiksi tontin rajalle asti.

DNA Kiinteistökaapelilla liität kiinteistösi sisäverkkokaapeloinnin yleiseen tietoliikenneverkkoon.

Tietoliikenneverkon kiinteistökaapelin käyttöönoton jälkeen tietoliikennepalvelut, kuten laajakaista, lankapuhelin ja tv-palvelut, ovat kytkettävissä kiinteistöösi. Tilattuasi DNA Kiinteistökaapelin, DNA suunnittelee, toimittaa ja asentaa kiinteistön tarvitsemat liityntäverkon kiinteistökaapelit valmiiksi rakennettuun reittiin, jatkaa ja päättää kaapelit sekä suorittaa tarvittavat mittaukset talojakamoon kiinteistön sisäverkon liitäntäpisteeseen saakka. Kiinteistön sisäverkon kaapelien käsittely ei kuulu palveluun. Kiinteistökaapeli on yleisimmin parikaapeli, jonka lisäksi kaapeli-tv-alueilla asennetaan myös koaksiaalikaapeli. Uusilla, erikseen mainituilla kaava-alueilla, valokaapeli korvaa edellä mainitut pari- ja koaksiaalikaapelit.

Rakentajan toimenpiteet
Kiinteistön omistaja tai rakentaja vastaa kaapelireitin rakentamisesta tontin alueella kokonaisuutena DNA:n osoittamasta liityntäpisteestä kiinteistön talojakamoon saakka. Kaapelireitiksi rakentaja kaivaa 0,5 m syvyisen ojan, johon sijoitetaan vähintään MP50 asennusputki talokaapelointia varten. Asennusputki liitetään talojakamolle johtavaan sokkelin alitusputkeen. Putkitus tehdään huolellisesti ja mahdollisimman suoraviivaisena, ylimääräisiä mutkia välttäen. Mutkakohdissa putken taivutuskulma on oltava vähintään 130 astetta (kaarevuussäteeltään yli 200 mm mutkilla). Putkeen laitetaan vetolanka valmiiksi ja liitokset tehdään käyttäen tehdasvalmisteisia osia. Ok-talojen ja paritaloasuntojen sisään menoon suositellaan 2 kpl MP50-putkia ja muihin kiinteistöihin 2 kpl MP100-putkia.

Kiinteistökaapelin tilaus
Kiinteistön omistaja tai rakentaja tilaa DNA Kiinteistökaapelin DNA:n asiakaspalvelusta, jolloin selvitetään liityntäverkon liityntäpiste sekä rakennuksen ja talojakamon sijainti tontilla. Kun rakennetaan kaava-alueen ulkopuolelle, rakennuksen ja jakamon sijainti selviää parhaiten asemapiirroksesta. Asiakkaan toimittamat tarkat tiedot helpottavat tietoliikenneverkon kiinteistökaapelin toimitusta.

Kaapelit
Tietoliikenneverkon kiinteistökaapelin asennuksen jälkeen kaapelit jäävät DNA:n omistukseen, joka vastaa niiden normaalista huollosta ja ylläpidosta. Kiinteistön alueella tapahtuvista kaapelien siirroista ja mahdollisista vaurioista aiheutuvista kustannuksista vastaa kiinteistön omistaja.

Palvelun hinnoittelu: DNA Kiinteistökaapeli

Omakotitalo:
Omakotitaloon suoritettavasta DNA Kiinteistökaapelin asennuksesta on mahdollisuus saada verotukseen kotitalousvähennys.

Paritalot
Molempia asuntoja veloitetaan erikseen omakotitalon hinnaston mukaisesti.

Liike- ja teollisuushuoneistot, rivi- ja kerrostalot sekä julkiset kiinteistöt
Hinnoitellaan erillisen tarjouksen perusteella. Tarjouksen antaa
DNA:n taloyhtiömyynti (taloyhtiomyynti@dna.fi).

Hinnat sisältävät DNA Kiinteistökaapelin 100 m asti.

Hinta koostuu tietoliikenneverkon liityntäkaapeloinnin toimitusmaksusta, joka sisältää kaapeleiden toimituksen liitäntäpisteeltä kiinteistölle 100 m saakka. Kiinteistön sisäverkon kaapelien käsittely ei kuulu palveluun. Erillistarjous annetaan kohteisiin, joissa DNA:n verkon liityntäpiste sijaitsee etäämpänä kuin välittömästi kiinteistön tontin rajalla (yli 100 m osuus) tai kun halutaan liittää vanha kiinteistö esim. kaapeli-tv verkkoon eikä kaapelointia ole tehty tilaajan tontille.

Tilataksesi palvelun ota yhteyttä DNA:n asiakaspalveluun 0800 300 400 tai asioi myymälässämme. Palvelun tilaus tulisi tehdä ajoissa, jotta kiinteistökaapeli voidaan asentaa toivomanasi ajankohtana. Dna Kiinteistökaapelin minimi toimitusaika on 2 viikkoa.

DNA Palvelut Pohjois-Suomi

  • Käyntiosoite work Arkistokatu 4, 90100 Oulu,
  • Postiosoite postal Asiakaspalvelu, maksuton palvelunumero 0800 300 400
  • Verkkosivut DNA:n vinkit rakentajalle
Tiedot esitetään hCard-muodossa.