13.2. Kiinteistön jätehuolto 13.2. Kiinteistön jätehuolto

Kaikkien kiinteistöjen tulee liittyä järjestettyyn jätteenkuljetukseen. Tämä tarkoittaa sitä, että kiinteistön haltija tekee sopimuksen maksullisesta jätteenkuljetuksesta jätteenkuljetusyrityksen kanssa.

Jätteiden lajittelu omakotitaloissa ja alle 4 huoneiston kiinteistöillä
Kiinteistöllä tulee olla jäteastia polttokelpoiselle jätteelle (entinen sekajäte). Keräyskelpoista paperia ei saa laittaa sekajäteastiaan. Biojätteen kompostointi on suositeltavaa. Kompostoria ei saa sijoittaa ilman naapurin suostumusta 5 m lähemmäksi rajaa ellei sijoituspaikkaa ole hyväksytty rakennusluvassa.

Jätteen keräysvälineenä ei saa käyttää jätesäkkitelinettä. Pientaloihin tulee hankkia oikein mitoitettu (esimerkiksi 140 tai 240 litraa) kannellinen, pyörin ja tartuntakahvoin varustettu jäteasia, joka soveltuu puristinlaittein varustettujen jäteautojen koneelliseen kuormaukseen.

Oulussa on yli kolmekymmentä ekopistettä, joihin kuntalaiset voivat toimittaa lajittelemiaan hyötyjätteitä, kuten paperia, pahvia, pienmetallia, lasia, sekä keräyskartonkia. Jätehuoltomääräysten mukaisesti kaikki hyötyjätteet, joille on järjestetty keräys, tulisi lajitella erilleen sekajätteestä.

Jätehuoltomääräyksiä, opastusta kierrätykseen ja kompostointiin sekä muuta lisätietoa saa Oulun seudun ympäristövirastosta ja Oulun Jätehuollosta.

Oulun seudun ympäristövirasto
Jätehuoltomääräykset
Ympäristönsuojelumääräykset
Oulun Jätehuolto

Oulun seudun ympäristötoimi

  • Käyntiosoite work Solistinkatu 2, 90140 Oulu,
  • Puhelin work Ympäristötarkastaja Maija Jokiharju, p. 044 703 6769
    Ympäristötarkastaja Vesa Malm, p. 044 703 6764
    Ympäristötarkastaja Eila Öljymäki, p. 044 703 6768
Tiedot esitetään hCard-muodossa.

Oulun Jätehuolto

  • Käyntiosoite work Ruskonniityntie 10, 90630 Oulu,
  • Puhelin work Jätehuoltoneuvoja Mari Juntunen, p. 044 703 3977
  • Verkkosivut www.ouka.fi/jatehuolto
Tiedot esitetään hCard-muodossa.