9.9. Sähkötarkastukset 9.9. Sähkötarkastukset

Valmistuneen talon sähköasennuksia ei käydä Oulun Energia Siirto ja Jakelu Oy:n (myöhemmin verkkoyhtiö) toimesta tarkastamassa, vaan sähköurakoitsija on velvollinen tarkastamaan oman työnsä itse ja tekemään siitä tarkastuspöytäkirjan. Tämä tarkastusvelvollisuus kannattaa mainita sähköurakkasopimuksessa. Rakentajan on huolehdittava siitä, että hän saa pöytäkirjasta kopion.

Ennen kuin rakennus liitetään sähköverkkoon, sähköurakoitsijan on toimitettava verkkoyhtiölle yleistietolomake, jolla urakoitsija vakuuttaa tehneensä tarpeelliset oman työn tarkastukset ja vakuuttaa, että laitteistoon voidaan kytkeä sähkö. Rakentaja voi teettää vielä ns. varmennustarkastuksen Turvatekniikan keskuksen valtuuttamalla tarkastajalla. Se ei ole viranomaistoimintaa, vaan siitä tarkastaja perii maksun.

Sähköalan töitä saavat tehdä ainoastaan sähköalan ammattilaiset, joilla on riittävä pätevyys ja jotka ovat ilmoittaneet toiminnastaan Turvatekniikan keskukselle. Asian voi tarkistaa osoitteesta www.tukes.fi/fi/Toimialat/Sahko-ja-hissit/. Rekisteristä löytyvät kaikki valtuutetut sähköurakoitsijat/asennusliikkeet.
 

Rakennusvalvonta

  • Käyntiosoite work Solistinkatu 2, 90140 Oulu,
  • Puhelin work 08 5584 3500
  • Sähköposti
  • Aukioloajat ma–pe klo 8–16
Tiedot esitetään hCard-muodossa.