Ajankohtaista

< Takaisin

Lumenläjitykseen tarvitaan lupa 1.7.2020 alkaen

Lumenläjitykseen tarvitaan lupa Oulun kaupungin rakennusvalvonnalta 1.7.2020 lähtien. Lupa tulee olla sekä asemakaava-alueella että sen ulkopuolella, kun otetaan vastaan ja varastoidaan muilta kiinteistöiltä tai alueilta tulevia lumia. Lupaa ei kuitenkaan tarvita kadulta auratun lumen välivarastointiin tai pientalotonteilla, joissa lumen läjitys omalla tontilla on mahdollista.

Lumen varastointi voi heikentää maisemaa ja kaupunkikuvaa sekä aiheuttaa liikennehaittoja. Lunta ei saa kerätä ilman lupaa esimerkiksi teollisuustontille. Lumenläjitys aiheuttaa myös ympäristövaikutuksia linnustoon ja hulevesiverkostoon, eikä lunta saa varastoida vesistöön.

Lumenläjitys on sallittua, mikäli alueelle on myönnetty toimenpidelupa tai kyseiselle tontille on hyväksytty läjityslupa rakennusluvan yhteydessä. Jos asemakaava ei salli lumen varastointia, on haettava ensin poikkeamispäätöstä tai kaavamuutosta. Sen jälkeen tulee saada vielä toimenpidelupa rakennusvalvonnalta. Samassa yhteydessä tarkastetaan hulevesimaksu, sillä lumenläjitys lisää kuormitusta hulevesijärjestelmässä.

Oulun kaupungilla on kolme lumenläjityspaikkaa: Oritkarissa, Taskilassa ja Oulunsalossa. Paikoissa on voimassa oleva asemakaava.

Lisätietoja rakennusvalvonnan sivulta

Tapani Hoppu, tarkastuspäällikkö, puh. 044 703 2705

 

 

Jakolinkki

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin viralliset ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa www.ouka.fi/kuulutukset.

Rakennusvalvonnan ilmoitukset löytyvät valitsemalla kuulutuslajiksi <rakentaminen>.

Uutiskirje

Rakennusvalvonnan uutiskirjeen voit tilata tästä linkistä. Uutiskirjeessä kerromme mm. tulevista koulutuksista ja tapahtumista sekä ajankohtaisista asioista rakentamisen alalla ja rakennusvalvonnan toiminnassa. Aiemmat uutiskirjeet voit lukea alapuolisista linkeistä. 

Uutiskirje 1/2020 10.3.2020

Uutiskirje 2/2020 25.3.2020 Tietoa rakennusvalvonnan toiminnasta pandemian aikana

Uutiskirje 3/2020 3.7.2020

Tietosuojaseloste