Ajankohtaista

< Takaisin

Tietoa rakennusvalvonnan käytännöistä poikkeusolojen aikana

Epidemiatilanne Suomessa ei ole ohi ja virusta esiintyy edelleen.  Koronavarotoimien vuoksi rakennusvalvonnassa palvellaan mahdollisimman tehokkaasti ja hallitusti huolehtien asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuudesta siten, että pääasialliset asiointikanavat ovat edelleen sähköinen asiointipalvelu ja sähköposti sekä asiakaspalvelupuhelimet. Osa henkilöstöstä on etätöissä.

Uusista käytännöistä ja tärkeistä tiedotteista kerromme aina kotisivuillamme. Uusimmat tiedotteet näkyvät heti etusivulla ja lisää Ajankohtaista- osiossa

Suosittelemme myös tilaamaan uutiskirjeemme jotta saat ajankohtaiset tiedot myös sähköpostiin

Alla on kirjattu tarkemmin tietoa siitä miten palvelut toteutetaan. Lähtökohtaisesti lupia myönnetään ja katselmuksia pidetään. Älkää koskaan tulko sovittuun katselmukseen tai muuhun tapaamiseen, jos teillä on oireita.  

Asiointikanavat

Rakennusvalvonnan asiointikanavat sähköinen lupapalvelu, sähköposti ja asiakaspalvelupuhelimet toimivat normaalisti. Jos teillä on erikseen sovittu tapaaminen rakennusvalvonnan asiantuntija kanssa ja olette yhdessä katsoneet sen välttämättömäksi, olkaa suoraan yhteydessä kyseiseen henkilöön.

Ajantasaiset yhteystiedot kuten kunkin päivän päivystävän tarkastajan ja lupavalmistelijan numerot voit tarkastaa rakennusvalvonnan yhteystiedoista.

Kokoukset, katselmustyöryhmät, suunnittelun aloituskokoukset

Kokoukset pidetään lähtökohtaisesti Teams-kokouksina, Skypellä, puhelimitse jne. Saat lisätietoa kokouksen järjestäjältä.

Kaupunkikuvatyöryhmä kokoontuu tarvittaessa viikoittain, riippuen kaupunkikuvatyöryhmälle lähetettyjen lausuntopyyntöjen määrästä. Kokoukset pidetään etäkokouksina Teams-yhteydellä.

Katselmustyöryhmä kokoontuu tarvittaessa viikoittain.

Vaativien korjauskohteiden katselmustyöryhmä kokoontuu tarvittaessa.

Lupien myöntäminen

Lupia myönnetään kerran viikossa torstaisin. Lupahakemukset suositellaan toimitettavan ainoastaan lupapalvelun kautta, ei paperisena.

Erityissuunnitelmat

Erityissuunnitelmat toimitetaan lupapalvelun kautta ja esitellään esim. Teams-palaverissa.

Katselmukset

Poikkeuksellisesti katselmukset tilataan tällä hetkellä suoraan tarkastuksen suorittavalta tarkastusinsinööriltä. Katselmusta voi tiedustella sähköpostitse tai puhelimitse. Huomioikaa, että tarkastaja vahvistaa aina katselmuksen sopivan hänelle eli, jos ette saa esim. sähköpostiinne vastauksena vahvistusta, olkaa yhteydessä uudestaan. Tarkastajan työ on liikkuvaa ja he eivät voi vastata viesteihin ja puheluihin aina välittömästi. 

Katselmukset hoidetaan tarkastajan parhaaksi katsomalla tavalla. Katselmuksia pidetään mahdollisuuksien mukaan etänä, videoyhteydellä, kuvien avulla tai mahdollisimman pienen osallistujajoukon kesken paikan päällä turvaetäisyydet ym. varotoimet huomioiden. Saatte lisätietoa katselmuksen suorittavalta tarkastajalta, joka arvioi parhaan tavan pitää katselmus.

Rakennusvalvonnan katselmus tilataan vähintään (3) kolme päivää aikaisemmin.

Mikäli kyseessä on ei-kiireellinen katselmus, suosittelemme sen siirtämistä myöhempään ajankohtaan.

Toistaiseksi on käytössä myös seuraava käytäntö pian raukeavien lupien loppukatselmuksien osalta:

Jos teillä on pitämättä jäänyt loppukatselmus ja luvan voimassaoloaika on päättymässä, olkaa yhteydessä rakennusvalvontaan. Yleensä tällaiset katselmukset eivät ole kiireellisiä.

Kun rakennusvalvonta saa tiedon, että olette pyytäneet katselmuksen ennen luvan voimassaolon päättymistä, kirjataan luvan kohdalle tieto, että katselmus on pyydetty mutta pidetään myöhemmin. Näin toimien, ette joudu maksamaan rauenneen luvan ylimääräisen katselmuksen maksua, joka yleensä luvan voimassaolon jälkeisistä katselmuksista peritään. Pyytäkää syksyllä katselmus uudestaan  pidettäväksi ennen pysyvän lumen tuloa, viimeistään 31.1.2021. Tämän jälkeen joudumme perimään em. maksun ylimääräisestä katselmuksesta.

Asiakirjapyynnöt

Asiakirjapyynnöt pyydetään lähettämään ainoastaan rakennusvalvonnan sähköpostiin rakennusvalvonta@ouka.fi. Asiakirjapyynnöt käsitellään saapumisjärjestyksessä.

Toimitukset saattavat viivästyä poikkeuksellisen tilanteen vuoksi, mutta pyrimme toimittamaan ne kuitenkin mahdollisimman pian.

Jakolinkki

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin viralliset ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa www.ouka.fi/kuulutukset.

Rakennusvalvonnan ilmoitukset löytyvät valitsemalla kuulutuslajiksi <rakentaminen>.

Uutiskirje

Rakennusvalvonnan uutiskirjeen voit tilata tästä linkistä. Uutiskirjeessä kerromme mm. tulevista koulutuksista ja tapahtumista sekä ajankohtaisista asioista rakentamisen alalla ja rakennusvalvonnan toiminnassa. Aiemmat uutiskirjeet voit lukea alapuolisista linkeistä. 

Uutiskirje 3/2021 4.10.2021

Uutiskirje 2/2021 22.4.2021

Uutiskirje 1/2021 11.1.2021

Uutiskirje 5/2020 21.12.2020

Uutiskirje 4/2020 2.12.2020

Uutiskirje 3/2020 3.7.2020

Uutiskirje 2/2020 25.3.2020 Tietoa rakennusvalvonnan toiminnasta pandemian aikana

Uutiskirje 1/2020 10.3.2020

 

Tietosuojaseloste