Ajankohtaista

< Takaisin

Kosteudenhallinnan syysjumppa rakentajille

Syyskuu - Kosteudenhallinnan teemakuukausi

Kosteudenhallinnan syysjumppa rakentajille - www.kosteusjumppa.fi
Rakennusvalvonnat toteuttavat yhteisen kosteudenhallinnan teemakuukauden syyskuussa 2018.

Miksi kosteusjumppa?

Syyskuu on vuoden kostein kuukausi. - On aika jumpata kosteudenhallintatoimenpiteiden suunnittelu, toteuttaminen ja tarkastaminen hyvän rakentamistavan mukaiselle tasolle.

Kosteusjumpan avulla varmistetaan, että määräykset jalkautuvat myös kentälle. Kymmenen suurimman kaupungin (TOPTEN) rakennusvalvonnat varmistavat tehovalvonnalla syyskuussa erityisesti, että suunnitelmat ovat kunnossa, rakenteiden kuivumisaikoja noudatetaan ja rakennustarvikkeet on suojattu. Jumppaa järjestävät laajasti myös muut rakennusvalvonnat.

”Syyskuu on hyvää aikaa vauhdittaa rakennustyömaiden kosteudenhallintaa. Viime vuonna tehty kosteudenhallinnan suositus tähtää siihen, että rakennus pysyy kuivana koko rakentamisen ajan. Hyvä olisi, jos suositus otettaisiin viipymättä käyttöön kaikissa Suomen kunnissa. Toivon, että rakennusalan syyskuun kampanja kirittää tässä meitä uuteen vauhtiin”, ympäristöministeriön kansliapäällikkö Hannele Pokka toteaa.

Ilmoitukset hyvistä esimerkeistä ja laiminlyönneistä

Myös kansalaiset voivat tehdä syyskuun aikana ilmoituksia havaitsemistaan hyvistä esimerkeistä tai laiminlyönneistä rakennustyömaiden kosteushallintaan liittyen. Säilytetäänkö esimerkiksi rakennustarvikkeita työmailla asianmukaisesti, säältä suojattuna? Havainnoista julkaistaan kooste www.kosteusjumppa.fi -verkkosivuilla vuoden loppupuolella.

Ilmoitukset ja lisätietoa teemakuukaudesta: www.kosteusjumppa.fi.

Kestäväksi Rakennetun Suomen puolesta TOPTEN-rakennusvalvonnat: Helsingin, Espoon, Tampereen, Vantaan, Oulun, Turun Jyväskylän, Lahden, Kuopion, Porin ja Kouvolan rakennusvalvonnat (www.pksrava.fi)

Teemakuukausi on jatkumo 15.3.2017 allekirjoitetulle rakennusalan yhteiselle sitoumukselle onnistuneen kosteudenhallinnan ja terveellisen rakennuksen puolesta.

Kuivaketju10 –toimintamallia suositellaan käyttöön otettavaksi kaikessa rakentamisessa. Kuivaketju10 on koko rakennusprosessin kosteudenhallinnan kattava toimintamalli. Se sisältää hyvän rakennustavan mukaiset kosteudenhallinnan menettelytavat rakennushankkeen osapuolille rakennushankkeen eri vaiheissa.

Sitoumuksessa ovat mukana kaikki rakentamisen osapuolet.

  • Rakennustarkastusyhdistys RTY ry
  • Rakennusteollisuus RT ry
  • RAKLI ry
  • SKOL ry
  • Rakentamisen Laatu RALA ry

Oulun toimintatavasta kosteudenhallinnan varmistamiseksi  rakennushankkeissa voi lukea sivulta Kuivaketju10.

Jakolinkki

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin viralliset ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa www.ouka.fi/kuulutukset.

Rakennusvalvonnan ilmoitukset löytyvät valitsemalla kuulutuslajiksi <rakentaminen>.