Valtakunnallinen Sisäilmapaja7 järjestetään tänä vuonna Oulussa - Ajankohtaista - Rakennusvalvonta - Oulun kaupunki

Ajankohtaista Ajankohtaista

< Takaisin

Valtakunnallinen Sisäilmapaja7 järjestetään tänä vuonna Oulussa

Sisäilmaongelmien ratkaiseminen on entistäkin tärkeämpää ja jatkuvasti ajankohtaista. Arviolta 600 000 - 800 000 suomalaista altistuu päivittäin kosteusvaurioista aiheutuville sisäilmaongelmille. Pelkästään kosteusvaurioiden ja homeiden aiheuttamien hengityssairauksien suorat terveydenhoitokustannukset ovat huimia. Pääkaupunkiseudun ulkopuolella järjestettävistä alan vuosittaisista tapahtumista suurin järjestetään Oulussa hotelli Lasaretissa 11.-12. marraskuuta. Järjestyksessään seitsemäs Sisäilmapaja järjestetään ensimmäistä kertaa Pohjois-Suomessa ja se onkin herättänyt suurta kiinnostusta – paikat varattiin parissa viikossa loppuun. Paikalle saapuu noin 300 asiantuntijaa ja asiasta kiinnostunutta eri puolilta Suomea.

Tapahtuman otsikkona on: Alakko nää mua, jolla viitataan tarpeeseen saada kaikki rakennuksiin liittyvät osapuolet puhaltamaan yhteen hiileen paremman sisäilman puolesta. Luennoissa esitellään mm. esimerkkejä erilaisista yhteistyömalleista, ongelmakohteiden korjauksista sekä rakennuttamisen uusista käytännöistä. Pohditaan myös, voisiko rakennusvalvonta ja muut viranomaiset yhteistyössä vaikuttaa uusien ja korjattavien rakennusten parempaan laatuun ja terveellisyyteen. Oulun rakennusvalvonnassa yhdessä Ympäristöministeriön kanssa kehitteillä oleva Kuivaketju10-järjestelmä esitellään osallistujille.  

Sisäilmapaja on vuosittain järjestettävä osanottajille maksuton ja kaikille avoin koulutustapahtuma. Paja kutsuu koolle sisäilma-alan ammattilaisia luennoimaan ja keskustelemaan asiaan liittyvistä ajankohtaisista asioista. Paja toimii arvokkaana verkostoitumispaikkana paikallisten toimijoiden ja maan parhaiden asiantuntijoiden välillä. Pajan konseptin on kehittänyt Sisäilmayhdistys ry. Pajapaikkakunta ja paikallinen järjestäjä vaihtuvat vuosittain ja pajoja järjestetään eri puolilla maata. Tapahtuman paikallisina järjestäjinä Sisäilmayhdistyksen apuna ovat tänä vuonna Oulun rakennusvalvonta ja Oulun seudun ympäristötoimi. Tilaisuutta rahoittavat myös Työsuojelurahasto ja Sosiaali- ja terveysministeriö.

Ohjelma ja lisätietoa: http://www.sisailmayhdistys.fi/

Lisätietoja antavat:
Sisäilmayhdistys ry
Sisäilmaneuvoja Aila Laine-Sarkkinen, p. 040 7070 201
Rakennusvalvonta Oulu
Korjausneuvoja Tommi Riippa, p. 044 704 6292
Oulun seudun ympäristötoimi
Ympäristöterveydenhuoltoyksikön päällikkö Irmeli Röning-Jokinen, p. 044 703 6731
Rakennusvalvonta Oulu
Projekti-insinööri Eveliina Tackett,  p. 050 577 2963


Rakennusvalvonta yhteystiedot

  • Käyntiosoite work Solistinkatu 2,
  • Postiosoite postal PL 38 90015 Oulu
  • Puhelin Asiakaspalvelu work 08 5584 3500 Katselmusten tilaaminen work 044 703 2711
  • Sähköposti
  • Verkkosivut Rakennusvalvonta
  • Aukioloajat Ma–pe klo 8.00–16.00
  • Anna palautetta
Tiedot esitetään hCard-muodossa.