Siirry suoraan sisältöön

Korjausrakentaminen Korjausrakentaminen

Korjaus- ja muutostöihin tarvitaan rakennuslupa, jos työ on verrattavissa uuden rakentamiseen, rakennusta laajennetaan, kerrosalaa lisätään tai jos työllä voi olla vaikutusta rakennuksen käyttäjien turvallisuuteen tai terveydellisiin oloihin.

Aina korjaus- ja muutostyön yhteydessä tulee tarkastella onko toimenpiteen yhteydessä mahdollista parantaa energiatehokkuutta. Lupa tarvitaan sellaiseen rakennuksen vaippaan tai teknisiin järjestelmiin kohdistuviin korjaus- ja muutostöihin, joilla voidaan vaikuttaa merkittävästi rakennuksen energiatehokkuuteen vaikka toimenpide muuten olisikin vapautettu luvan hakemisesta.

Esimerkiksi vesikatteen uusiminen voi olla joissain tapauksissa vapautettu luvan hakemisesta mutta koska työn yhteydessä voi olla mahdollista parantaa yläpohjan energiatehokkuutta, tulee sen mahdollisuu tarkastella. Tällöin luvan tarpeen ja energiatehokkuuden parantamisen tarpeen määrittelee se, onko energiatehokkuuden parantaminen teknisesti, taloudellisesti ja toiminnallisesti mahdollista. 

Energiatehokkuuden parantamiseen on useita erilaisia keinoja ja riittävää parannusta voidaan mitata eri tavoin.

Lisätietoa luvan hakemisesta korjaustoimenpiteisiin

Selvitys muutos- ja korjaustöistä – liite rakennuslupaan

Laajennusten energiatehokkuusvaatimusten ohjeistus Oulussa

Korjausrakentamisen neuvonta

Rakennusvalvonta auttaa pientaloasujia pienentämään energialaskuaan ja riskit tiedostaen korjaamaan talonsa energiatehokkaammaksi samalla sen arvoa nostaen. Tätä varten olemme kehittäneet Energiakorjaus-korttisarjan ja Energiakorjaus-sivuston, joilla ohjataan korjaushankkeen läpiviennissä -kuntoselvityksistä työmaatoteutukseen ja ikkunan tiivistyksestä täydelliseen peruskorjaukseen.

Energiakorjaus on ajankohtainen jokaiselle remontoijalle Maankäyttö- ja rakennuslain muutosten ohjatessa yhä voimakkaammin energiatehokkuuden parantamiseen aina  korjaustoimien yhteydessä.

Mikäli olet epävarma vaatiiko korjaustoimenpiteesi rakennuslupaa, varmista asia rakennusvalvonnasta.

Energiakorjaus.info -sivustolta löydät paljon asiaa avuksi korjauksen suunnitteluun.

Kun harkitset talosi remontointia, ota yhteyttä Oulun rakennusvalvonnan korjausneuvontaan. Mietitään yhdessä kuinka edetä kotisi remontin ja energiakorjauksen kanssa!

 

Asiointipalvelun ohje ja opastusvideot

Korjausrakentamisen yhteystietoja

 

Anneli Paakkari
Tarkastusarkkitehti
044 703 2717

Olli Teriö
Korjausrakentamisen asiantuntija
040 162 8814

Juha Järvenpää
Tarkastusinsinööri
044 703 2708

Ilkka Räinä
Johtava LVI-insinööri
040 620 8487

Juha Keinänen
LVI-insinööri
050 562 6827

Esa Ervasti
LVI-insinööri
044 703 2706

Sähköposti
etunimi.sukunimi@ouka.fi

Korjausneuvontasivusto

www.energiakorjaus.info