B-Team

Oulun tekninen keskus osallistuu keväällä 2010 käynnistyneeseen EU Interreg IVC -hankkeeseen B-Team – Brownfield Policy Improvement Task Force, jossa ideoidaan ja suunnitellaan entisten teollisuusalueiden (brownfield) muuntamista viihtyisiksi ja aktiivisiksi asuin-, työpaikka- ja palvelualueiksi. Hankkeessa mukana olevat kaupungit ovat Oulun lisäksi Belfast, Dublin, Sevilla, Vilna, Dresden, Ruda Śląska, Hajdú-Bihar ja Torino. Hankkeen pääpartnerina toimii Belfastin kaupunki. Partnereina on myös tutkimuslaitoksia, konsulttitoimistoja ja yliopistoja. Oulun yliopiston arkkitehtuurin osasto on tehnyt hankkeeseen liittyvän tutkimustyön Participatory Urban Planning: Best Practices (PUP).

Oulun kohdealueena hankkeessa on Ranta-Toppila. Hanke on käynnistynyt syyskuussa 2010 järjestetyllä viikon mittaisella asiantuntijatapaamisella. Seminaarin aikana ideoitiin ryhmätöinä mm. alueelle suunnitellun merikeskuksen toiminnallista sisältöä sekä vaihtoehtoisia toteutusmalleja. B-Team-hankkeen tuloksia hyödynnetään alueen asemakaavoituksen yhteydessä.

Oulun kaupunki on laatinut hankkeeseen liittyen lupauksen (Oulu Pledge), joka toimii jatkossa entisten teollisuusalueiden suunnittelun ohjeena.

Linkit:

Uutislehti: Ranta-Toppilan konttitapahtuma sekä Oulun lupaus (pdf)
 

Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut, kaavoitus

  • Käyntiosoite work Solistinkatu 2, Oulu
  • Postiosoite postal Kirjaamo, PL 71
    90015 Oulun kaupunki
  • Puhelin Esko Härkönen
    p. 040 668 2024 work
  • Sähköposti
Tiedot esitetään hCard-muodossa.