Kontti tuo elämää Ranta-Toppilaan

Ranta-Toppila on Toppilan alueen viimeinen maankäytön suunnittelun alue ja viimeinen keskustan ympäristön muutosvyöhykkeen kehitysalue. Hanke yhdistää Meri-Toppilan Toppilansalmeen kohti merta. Syntyy uusi merellinen kaupunginosa, joka avaa ovet merelle. Ranta-Toppilassa on jatkossa merellinen asuinalue sekä merellisten palveluiden keskus.

Oulu on osana eurooppalaista verkostoa ja mukana EU-hankkeessa B-Team – Brownfield Policy Improvement Task Force, jonka tavoitteena on entisten teollisuusalueiden kehittäminen uuteen käyttöön. Hankkeessa ovat mukana mm. Dublinin ja Belfastin merenrantakaupungit.

Ranta-Toppila muodostaa kokonaisuuden yhdessä Meri-Toppilan kanssa. Siksikin on tärkeää, että asukkaat lähtevät mukaan hankkeeseen. Yhteistyön lähtölaukaus ammuttiin kesällä 2011, kun salmenrantaan tuotiin kontti. Kontti oli suunnitelmien esittelypaikka ja paikka aivoriihille, joissa koottiin ja kehiteltiin oululaisten ideoita, aloitteita ja innovaatioita. Kontin tapahtumien järjestämisessä mukana oli yhteisö-, ympäristö- ja mediataidetta edistävä yhdistys Kulttuurivoimala – Culture Power Station ry.

Kontti pidettiin avoinna yleisölle 18.8.–16.9. Tänä aikana oli mahdollista tutustua alueen suunnitelmiin, jättää ideoita suunnitteluun sekä osallistua yhteisötaiteen tekemiseen ja perjantaina 9.9. järjestettyyn Tulevaisuusverstaaseen, jonka järjesti Oulun yliopiston arkkitehtuurin osasto. Tulevaisuusverstas on osa KOLA-hanketta (korjausneuvonnan laadullisen kehittämisen tutkimushanke), jonka kohteina on Meri-Toppila ja Rajakylä. KOLA kuuluu osana Oulun kaupungin hankkeeseen MERI-TOPPILA–RAJAKYLÄ: LÄHIÖHANKE 2008–2011. Ohjelma: Tulevaisuusverstas 9.9.2011 (pdf)

Esite: Ranta-Toppila, kaupunki meren äärellä (pdf 1,5 Mt)
Uutislehti: Ranta-Toppilan konttitapahtuma (pdf) sekä Oulun lupaus (pdf)
Palaute: Asukkaiden ideat ja mielipiteet Ranta-Toppilan suunnittelusta (pdf)
 

Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut, kaavoitus

  • Käyntiosoite work Solistinkatu 2, Oulu
  • Postiosoite postal Kirjaamo, PL 71
    90015 Oulun kaupunki
  • Puhelin Esko Härkönen
    p. 040 668 2024 work
  • Sähköposti
Tiedot esitetään hCard-muodossa.