In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

Toiminta-ajatus Toiminta-ajatus

           "Mää itte muitten kanssa
         elämän polokuja kulukemassa"
 

Päiväkotimme toiminta pohjautuu luontoon ja luontokasvatukseen.

"Luonto ei tarvitse meitä, mutta me tarvitsemme luontoa"

Teemme lasten kanssa retkiä luontoon, koemme seikkailuja ja keräämme uusia kokemuksia sekä elämyksiä. Opetamme lapsille luonnonsuojelua Metsämörrin avulla. Henkilökunnasta osa on kouluttautunut Metsämörriohjaajiksi. Retkillä kerätään luonnonmateriaalia kädentöitä ja askarteluja varten. Luonto on osa oppimisympäristöämme.

 Metsämörri Kanto

~ Lapsi kasvaa omana itsenään leikkien, löytöjen ja tutkimisen kautta. Hän jakaa kokemuksiaan yhdessä aikuisten ja lasten kanssa. ~

Meillä lapsi saa kasvaa turvallisessa, kodinomaisessa ja kannustavassa ilmapiirissä. Lapsi saa kehittyä omaksi arvokkaaksi yksilöksi. Luonto ja luontokasvatus ovat osa arkeamme ja jokainen päivä on lapselle uusi seikkailu.

Kulttuurikasvatus

Lapsia kuuntelemalla ja havainnoimalla poimimme lapsia sillä hetkellä kiinnostavia ilmiöitä ja asioita lasten omasta kulttuurista, joita hyödynnämme kulttuurikasvatuksessa.

Omien ryhmien metsäretkien lisäksi teemme koko talon yhteisiä metsäretkiä Mörrimetsään. Siellä mm. taiteilemme yhdessä taidetta luontomateriaalista ja tuomme taiteen esille päiväkodin pihalle vanhempien nähtäväksi.

Tutustumme lähialueen historiaan (esim. pienoismallit kirjastossa ja kunnantalolla sekä Oulunsalon museo).

Teemme yhteistyötä mm. kirjaston (kirjastoauto ja taidenäyttelyt), Oulun taidemuseon (kiertävät taidenäyttelyt), Alaköökin sekä lähipäiväkotien kanssa (mm. yhteiset liikuntatapahtumat ja konsertit). 

Meillä on Vihreä Lippu!