Ajankohtaista

< Takaisin

Asunnottomien yötä vietetään Rotuaarilla 17.10.2018 – Sana ja Maya musisoivat

Asunnottomien yötä vietetään jälleen ympäri Suomea keskiviikkona 17.10.2018. Oulussa teemayö näkyy erityisesti Rotuaarin aukiolla kello 15–21. Paikalla asunnottomat voivat mittauttaa verenpainettaan DIAK:n opiskelijoilla ja leikkauttaa hiuksiaan vapaaehtoisilla partureilla. Teltasta saa kahvia, pullaa ja makkaraa sekä lämpimiä vaatteita niitä tarvitseville.

Paikalla myös keskustellaan syrjäytymisestä ja sosiaalisesta huono-osaisuudesta sekä jaetaan tietoa aiheesta. Tilaisuuden avaa kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Juha Hänninen. YK:n köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisen päivän teeman mukaisesti puheita pitävät myös ODL:n diakoniajohtaja ja Suojatupa ry:n puheenjohtaja Pekka Asikainen sekä Pelastusarmeijan Oulun osaston kapteeni Markku Tulander.

Musiikista vastaavat artistit Pätkä, Maya & Jam Group sekä Sana.

Oululaisista noin 100 on vailla asuntoa joka päivä

Oulussa oli 97 asunnotonta 2017 eli noin 0,1 % kaikista oululaisista. Asunnottomista lähes kolmannes (30 henkilöä) oli nuoria alle 25-vuotiaita. Valtaosa asunnottomista oli miehiä. Naisia oli 12. Tiedot perustuvat valtakunnallisen tilastointipäivän 15. marraskuuta tilanteeseen.

Asunnottomia, erityisesti päihdeongelmaisia majoittui Oulun kaupungin Kenttätien palvelukeskukseen viime vuonna koko vuoden aikana 169 eri asiakasta. Tänä vuonna syyskuun loppuun mennessä Kenttätiellä on asunut 128 eri asiakasta. Osa heistä on vain muutaman yön ja osa taas vuoden ympäri. Iältään asiakkaat ovat olleet 18-83-vuotiaita tänä vuonna.

Suomessa oli 6615 yksin elävää asunnotonta vuonna 2017. Asunnottomia perheitä oli 497. 

Asunnottomien yön järjestää Oulussa päihdetyön yhteistyöverkosto, jossa on osallistujia kaupungin hyvinvointipalveluista, seurakunnista ja useista järjestöistä.

Jakolinkki

Poikkeuksia aukioloajoissa

Arkipyhät ja lomakaudet vaikuttavat aukioloihimme.

Aukioloaikojen poikkeukset kootaan yhdelle sivulle.