Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

Ajankohtaista

< Takaisin

Ehkäisevän päihdetyön viikolla puhutaan kannabiksesta

Ehkäisevän päihdetyön viikkoa vietetään 4.–10.11.2019​. Viikon teemana on tänä vuonna kannabis ja kannabiksen käyttöön liittyvät uskomukset. Faktaa ja fiktiota kannabiksen käytöstä on koottu tsekkaafaktat.fi-sivulle otsikon Sumeeta logiikkaa alle.

Kannabiksen kokeilu ja käyttö on arkipäiväistynyt 2010-luvulla etenkin nuorten aikuisten keskuudessa. Lähes puolet 24–35-vuotiaista on vähintään kokeillut kannabista. Tätä nuorempien ryhmässä kannabiksen kokeilu ei kuitenkaan ole lisääntynyt.

Tänä vuonna toteutetun kouluterveyskyselyn mukaan oululaisten peruskoululaisten ja lukiossa sekä ammattiopistossa opiskelevien kannabiskokeilut ovat pysyneet ennallaan viimeisen kahden vuoden aikana. Useimmilla kannabiskokeilut jäävät muutamaan kertaan.  

Puhu nuorelle kannabiksesta

Ehkäisevän päihdetyön viikolla käynnistyy Puhu nuorelle kannabiksesta -kampanja. Kampanja kuuluu 4.–17.11. useilla radiokanavilla ja näkyy myös sosiaalisessa mediassa. Lisäksi kampanjaan kuuluu viisi podcast-jaksoa, joissa tunnetut henkilöt keskustelevat kannabiksesta Kim Kannussaaren johdolla. Mukana ovat muun muassa näyttelijä, muusikko Antti Reini, Huono äiti -blogista tuttu Sari Helin ja Egotripin laulaja, kunnanvaltuutettu Mikki Kauste.

Kampanjan järjestävät Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry ja Nuorten ehkäisevän huumetyön yhdistys YAD ry.

Viikolla tapahtuu Oulussa

Ehkäisevän päihdetyön viikolla Oulussa järjestetään päihdetyön koulutusta ammattilaisille sekä kaikille avoimia maksuttomia tilaisuuksia.

Pääkirjaston aulassa järjestetään keskiviikkona 6.11. kello 10–15 kokemuskirjasto.

Lainattavat kirjat ovat henkilöitä, joilla on kokemuksia ja tietoa omasta tai läheisen päihteidenkäytöstä tai mielenterveyden häiriöistä. Osa kirjoista kohtaa työssään päihderiippuvaisia tai mielenterveyshäiriöistä kärsiviä.

Kokemuskirjaston tavoitteena on murtaa ennakkoluuloja, joita näihin ihmisiin yleensä kohdistuu.

Tapahtuma on maksuton ja kaikille asiasta kiinnostuneille avoin. Kokemuskirjastoon myös kutsutaan sosiaali- ja terveysalan opiskelijoita sekä työpajanuoria.

Kokemuskirjasto järjestetään nyt kymmenettä kertaa. Tapahtuman järjestää Oulun ehkäisevän päihdetyön viikon verkosto.

Huumeisiin kuolleita läheisiä ja ystäviä muistetaan Intiön seurakuntatalolla keskiviikkona 6.11. kello 18.

Tilaisuuden järjestävät päihdetyötä tekevät järjestöt ja Oulun ev.-lut. seurakunnat.

Kohtaamisia Valkean kesäkadulla torstaina 7.11. kello 15–17

Kohtaamisia Valkean kesäkadulla tapahtuman järjestävät Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry ja Oulun kaupunki. Tapahtuman teemana on Onko kannabiksen käyttäminen ihan okei?

Toimijat jalkautuvat kadulle keskustelemaan ohikulkijoiden kanssa kannabiksesta ja kannabiksen käytön herättämistä ajatuksista.

Tsekkaa faktat, siirry sivulle: https://www.ept-verkosto.fi/ept-viikko/

Jakolinkki

Poikkeuksia aukioloajoissa

Arkipyhät ja lomakaudet vaikuttavat aukioloihimme.

Aukioloaikojen poikkeukset kootaan yhdelle sivulle.