Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

Ajankohtaista

< Takaisin

Haetaan sijaisvanhempia: tervetuloa kampanjatilaisuuteen 14.9.

Lapsi tarvitsee kodin, jossa hänen on turvallista kehittyä ja kasvaa. Jos vanhemmilla on vaikeuksia taata lapsen hyvinvointia, lastensuojelun tehtävänä on tukea vanhempia ja lapsia. Jos tuki ei kuitenkaan riitä, lapsi voidaan sijoittaa kodin ulkopuolelle laitos- tai perhehoitoon.

Perhehoitoa järjestetään sijaisperheissä, joiden vanhempia kutsutaan sijaisvanhemmiksi. Sijaisvanhemmilta ei edellytetä tiettyä koulutus- tai työtaustaa vaan heidät valmennetaan tehtävään. Sijaisvanhempi voi olla lapsen sukulainen tai muu läheinen.

Tervetuloa tutustumaan Oulun kaupungin perhehoitoon. Kampanjatilaisuus järjestetään Oulun kaupunginkirjaston Pakkalasalissa 14.9.2012 klo 17.30.

Tilaisuudessa esitellään Oulun kaupungin lastensuojelun perhehoitoa ja kannustetaan tavallisia perheitä antamaan koti sitä tarvitsevalle lapselle tai nuorelle. Mukana tilaisuudessa ovat mm. vuoden isä 2011 vaimoineen, isä joka päätti jäädä kotiin, lyhytaikaisen perhehoidon perhehoitaja sekä sinkkuäiti. Tilaisuudessa kuullaan myös nuoren oma kokemus perhehoidosta.

Oulun kaupunki on kehittänyt vuosien 2011-2012 aikana perhehoidon työtä kumppanuushankkeella. Kehittämiseen on osallistunut sijaisvanhempia, sijoitettuja nuoria, lasten syntymävanhempia sekä laajasti ammattilaistukiverkostoa.

Lisätietoa ajoissa-kotiin kampanjasta: www.sijaisvanhemmaksi.fi ja www.perhehoitoliitto.fi
 

Jakolinkki

Poikkeuksia aukioloajoissa

Arkipyhät ja lomakaudet vaikuttavat aukioloihimme.

Aukioloaikojen poikkeukset kootaan yhdelle sivulle.