Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

Ajankohtaista

< Takaisin

Hyvinvointilautakunta: Oulun kotihoitoon palkataan 15 vakinaista lähihoitajaa

Oulun kaupungin hyvinvointilautakunta päätti 12.10.2021 kokouksessaan perustaa ikäihmisten palveluiden kotihoitoon 15 lähihoitajan vakituista tehtävää. Lähihoitajien tehtävät tulevat ikäihmisten palveluihin, Kontinkankaan hyvinvointikeskusalueen kotihoitoon 10 työntekijää ja viisi liikkuvan kotihoidon resurssipooliin. Tehtävät täytetään 1.11.2021 alkaen.

Terveydenhuollon henkilöstön vaikea saatavuus on tällä hetkellä valtakunnallinen ongelma, eikä määräaikaisiin työsuhteisiin ja sijaisuuksiin saada henkilöstöä rekrytoitua. Vakituisiin työsuhteisiin työntekijöitä on kuitenkin vielä saatu. Lyhytaikaisten sijaisten kustannukset ovat myös suuremmat kuin vakituisen henkilöstön.

”Osaava, sitoutunut ja vanhustyöstä motivoitunut henkilöstö on meille tärkeä asia asiakkaiden hoidon ja palvelun sekä asiakasturvallisuuden näkökulmasta. Riittävä vakituinen henkilöstö tuo myös henkilöstön näkökulmasta pysyvyyttä työyhteisöön ja mahdollistaa oman työn kehittämisen, kun jatkuvaan uusien työntekijöiden perehdyttämiseen ei mene niin paljon aikaa”, sanoo Oulun kaupungin vanhustyönjohtaja Mervi Koski.

Toukokuusta 2021 lähtien Oulun kaupungin oma tuotanto on lähtenyt kasvuun. Henkilöstön rekrytointitilanne on haastava myös yksityisille palvelutuottajille, jonka vuoksi yksityiset toimijat eivät ole kyenneet ottamaan uusia asiakkuuksia ja he ovat myös irtisanoneet asiakassopimuksia. Tämän vuoksi asiakkaita on ohjautunut aiempaa enemmän kaupungin omaan palvelutuotantoon. Kotihoidon asiakkaiden palvelutarpeeseen ja palvelutarpeen kasvuun ei pystytä vastaamaan nykyisellä Oulun kaupungin kotihoidon henkilöstön määrällä.

Hyvinvointilautakunnan esityslistat ja pöytäkirjat

Jakolinkki

Poikkeuksia aukioloajoissa

Arkipyhät ja lomakaudet vaikuttavat aukioloihimme.

Aukioloaikojen poikkeukset kootaan yhdelle sivulle.