Ajankohtaista

< Takaisin

Kaikukortti tarjoaa kulttuurielämyksiä myös pienituloisille

Oulussa otetaan käyttöön kulttuuripalveluita tarjoava maksuton Kaikukortti. Kortin voi saada tiukassa taloudellisessa tilanteessa oleva oululainen, joka on asiakkaana Kaikukorttia jakavassa hyvinvointipalveluiden tai muun toiminnan yksikössä.

Kaikukortin kulttuuritarjonta soveltuu eri-ikäisille. Mukana ovat kaikki taiteen lajit eli teatteri, kuvataide, tanssi, musiikki, elokuva, sirkus ja museot.

Kaikukortilla pääsee maksuttomasti esimerkiksi Museo- ja tiedekeskus Luupin kohteisiin kuten Tiedekeskus Tietomaahan, Oulun taidemuseoon ja Kierikkikeskukseen. Kaikukortti mahdollistaa myös Oulu Sinfonian, Oulun Musiikkijuhlien ja Oulun kansainvälisen lasten- ja nuortenelokuvien festivaalien tarjonnasta nauttimisen.

Kaikukorttia jaetaan muun muassa hyvinvointikeskusten sosiaali- ja perhepalveluissa, lastensuojelussa, Byströmin nuorten palveluissa, ikäihmisten palveluohjauksessa sekä vammaisten ja muiden erityisryhmien asumispalveluissa. Järjestöistä mukana ovat Vuolle Setlementti ja Nuorten Ystävien Klubitalo Pönkkä.

Kaikukortin avulla halutaan parantaa kulttuurin ja taiteen saavutettavuutta ja ehkäistä eriarvoistumista. Oulu haluaa kortin käyttöönoton avulla lisätä tietoisuutta kulttuurin ja taiteen hyvinvointia edistävistä vaikutuksista.

Kaikukortti-toimintamalli on pysyvästi käytössä jo Espoossa ja Kainuussa. Toimintamalli sai tänä vuonna sosiaalialan Hyvä käytäntö –palkinnon. Oulun Kaikukortilla pääsee nauttimaan myös muiden paikkakuntien Kaikukortti-tarjonnasta.

Lue lisää Kaikukortista.

Museo- ja tiedekeskus Luupin kohteet, kuten Oulun taidemuseo, ovat mukana Kaikukortin kulttuuritarjonnassa.

Jakolinkki

Poikkeuksia aukioloajoissa

Arkipyhät ja lomakaudet vaikuttavat aukioloihimme.

Aukioloaikojen poikkeukset kootaan yhdelle sivulle.