Kanat toivat elämää vanhusten palvelukotiin - Ajankohtaista - Sosiaali- ja perhepalvelut - Sosiaali- ja perhepalvelut - Oulun kaupunki

Ajankohtaista Ajankohtaista

< Takaisin

Kanat toivat elämää vanhusten palvelukotiin

Kotieläimien muistelu synnytti jotain uutta.

Oulun Palvelusäätiön Hollihaan palvelukodissa asukkaat ja työntekijät muistelivat viime keväänä, millaisia eläimiä kullakin oli entisaikaan ollut.

”Isolla osalla asukkaista oli ollut kanoja. Siitä lähti ajatus hankkia meillekin kanoja”, kertoo vastaava ohjaaja Jari Ahola.

Kesän alussa kanat Emma, Helmi ja Olga muuttivat palvelukodin takapihalle aivan Oulun keskustan kupeeseen. Kanojen koppi teetettiin edullisesti Kipinän toimintakeskuksessa sosiaalisena työtoimintana. Kanojen pitämiseen liittyvät paperiasiatkin saatiin lopulta hyvin hoidettua.

Aholan mukaan kanat ovat tuoneet paljon elämää palvelukotiin. Viisaat ja uteliaat eläimet ovat ilahduttaneet paitsi asukkaita, myös työntekijöitä ja asukkaiden omaisia.

”Omaisten ja työntekijöiden mukana on esimerkiksi tullut paljon sellaisia lapsia, jotka eivät ehkä muuten olisi tulleet käymään.”

Asukkaat ovat ruokkineet voikukanlehdillä lintuja ja osallistuneet myös munien noutamiseen.

Jokainen kana munii noin yhden munan päivässä.

Palvelukodin asukkaille munia ei lupamääräysten vuoksi voi syöttää, mutta henkilökunta on nauttinut munia omalla vastuullaan ja suurella ilolla. Munat maistuvat Aholan mukaan erinomaiselta.

”Kääretorttupohjastakin tuli harvinaisen kuohkea.”

Kuin merkkinä kesän päättymisestä kanat muuttivat perjantaina maalle sisätiloihin lämpimiin olosuhteisiin.

”Keväällä jutellaan sitten uudelleen, otetaanko kanoja jälleen ensi kesänä”, lupaa Jari Ahola.

Oulun Palvelusäätiö kuuluu Oulun kaupungin ns. Oulu-konserniin.


Poikkeuksia aukioloajoissa Poikkeuksia aukioloajoissa

Arkipyhät ja lomakaudet vaikuttavat aukioloihimme.

Aukioloaikojen poikkeukset kootaan yhdelle sivulle.