Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

Ajankohtaista

< Takaisin

Korjaus- ja energia-avustusten hakuaika meneillään

Tämän vuoden korjaus- ja energia-avustuksia voi hakea maaliskuun 26. päivään saakka.

Avustusta voidaan myöntää vanhusväestön ja vammaisten asuntojen korjauksiin. Toimenpiteinä voivat olla esim. pesutilojen ja keittiön, rakennuksen lämmöneristyksen ja tiiviyden, LVIS- järjestelmien ja esteettömyyden parantaminen. Tukea on mahdollista saada 40-70 % korjauskustannuksista.

Omakotitaloihin voi saada energiatalouden parantamiseen tarveharkintaista, tulorajoihin perustuvaa energia-avustusta neljänneksen materiaalikustannuksista. Työkustannuksiin voi hakea verottajalta kotitalousvähennystä.

Kosteusvaurioituneisiin, terveyshaittaa aiheuttaviin asuinrakennuksiin myönnetään kuntotutkimusavustusta puolet kustannuksista. Avustuksen myöntämisen edellytyksenä on, että kunnan terveydensuojeluviranomainen on todennut terveyshaitan.

Hissien rakentamiseen hissittömiin asuinkerrostaloihin myönnetään valtion varoista avustusta 50 %. Oulun kaupunki myöntää lisäksi kuntakohtaista avustusta 10 %, joten taloyhtiöiden maksettavaksi jää vain 40 % kustannuksista. Kaupunki tarjoaa lisäksi maksutonta konsulttiapua hissin rakentamisen esisuunnitteluun, alustavien suunnitelmien laatimiseen hissin sijoittamisesta sekä kustannusten arviointiin.

Taloyhtiöt voivat saada tukea puolet kustannuksista myös muihin, pieniinkin esteettömyyttä parantaviin korjaustoimenpiteisiin.

Avustusten valtakunnallinen hakuaika päättyy 26.3.2015.

Hissien rakentamista ja esteettömyyden parantamista koskevilla avustuksilla hakuaika on jatkuva. Kaupunki auttaa avustusten hakemisessa ja tarjoaa avustuskohteisiin maksutonta korjausneuvontaa.  

Lisätietoja:
Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut, tontit ja asuminen, Solistinkatu 2, rakennusmestari Hannu Ukkola, puh. 044 7032618, korjausinsinööri Terhi Toura, puh. 050 5662795

Linkki: www.ouka.fi/avustukset

         

Jakolinkki

Poikkeuksia aukioloajoissa

Arkipyhät ja lomakaudet vaikuttavat aukioloihimme.

Aukioloaikojen poikkeukset kootaan yhdelle sivulle.