Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

Ajankohtaista

< Takaisin

Koronatilanne Oulussa 19.1.2021 – joukkoaltistuminen Kastellin koulussa, mahdollisia altistumisia ravintoloissa

Oulu on edelleen leviämisvaiheessa, mutta tartuntojen kasvu näyttää tasaantuneen. Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä on linjannut 19.1., että koronaepidemia on palautunut Pohjois-Pohjanmaalla leviämisvaiheesta kiihtymisvaiheeseen. Koordinaatioryhmän mukaan ainoastaan Oulun kaupungin alueella leviämisvaiheen kriteerit täyttyvät vielä ilmaantuvuusluvun osalta. Koordinaatioryhmän suositus julkaistaan huomenna.

Oulun kaupungin johtoryhmä ja hyvinvointilautakunta kokoontuvat huomenna keskiviikkona 20.1.2021 arvioimaan alueellisen koordinaatioryhmän suosituksia ja Oulun kaupungin linjauksia.

Tartuntojen määrä Oulussa tänään

Tänään 19.1.2021 on Oulussa kello 17 mennessä todettu 21 uutta koronavirustartuntaa. Luku on korkea viime viikkojen päivittäisiin tartuntamääriin nähden. Tartuntalähteistä suurimpana ovat olleet perhe, työ sekä muu tietty. Tuntemattomien tartuntojen osuus noin 10 prosenttia.

Karanteenit ja joukkoaltistumiset Oulussa tänään

Karanteeniin on tänään 19.1. asetettu Oulussa 111 henkilöä, mikä myös on korkea luku.

Joukkoaltistumisia on tänään tullut Oulussa ilmi kolme: työpaikalla, nuorten aikuisten vapaamuotoisessa harrasteryhmässä ja Kastellin yläkoulussa. Altistuneiden selvittely on osin vielä kesken. Altistuneisiin tai heidän huoltajiinsa ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti.

Mahdollisia altistumisia on voinut tapahtua Radisson SAS:in yhteydessä olevassa Bistro Mesussa 16.1. kello 17–19.30 välisellä ajalla sekä Chef’s Salad & Kebab -ravintolassa 15.1., 16.1. ja 19.1. Tiloissa liikkuneiden on syytä tarkkailla vointiaan tavanomaista tarkemmin ja hakeuduttava herkästi testeihin mahdollisen korona-altistuksen vuoksi

Tartunnat, karanteenit ja joukkoaltistumiset Oulussa tällä viikolla

Oulussa on tällä viikolla tiistaihin 19.1.2021 iltapäivään mennessä ilmennyt yhteensä 30 uutta tartuntaa, mikä on samaa tasoa kuin aiempina viikkoinakin alkuviikon osalta.

Karanteeniin on asetettu tämän viikon aikana 170 henkilöä, mikä on huomattavasti enemmän kuin viime viikolla samaan aikaan. Tällä viikolla on todettu kolme uutta joukkoaltistumista, viime viikolla samaan aikaan ei joukkoaltistumisia ollut yhtään

Epidemiatilanne

Oulu on edelleen leviämisvaiheessa, mutta tartuntojen kasvu näyttää tasaantuneen. Ilmaantuvuus on tasaantunut. Oulussa 14 vuorokauden ilmaantuvuus sataatuhatta asukasta kohden on 110,3, Pohjois-Pohjanmaalla 63,5.

Sairaalahoidossa olevat

Oulun yliopistollisessa sairaalassa on hoidossa 8 koronapotilasta. Oulun kaupunginsairaalassa on hoidossa kuusi koronapotilasta. Sairaalahoidon tarpeessa ei ole tapahtunut merkittävää muutosta. Eilisen korkea luku Oysin osalta liittyy satunnaiseen vaihteluun.

Testaaminen

Testaaminen on jatkunut aiempien viikkojen tapaan rauhallisena. Oulun kaupungin näytteenottopisteet sijaitsevat Limingantullin näytteenottopisteellä ja koronavastaanotoilla. Kuntalaisten kannattaa suosia limingantullin näytteenottopistettä vähäisempien ruuhkien ja hyvien parkkitilojen vuoksi.

Limingantullin näytteenottopiste on avoinna joka päivä, myös viikonloppuisin ja arkipyhinä. Viikonloppuisin ja arkipyhinä näytteenotosta Limingantullin näytteenottopisteellä vastaa Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri. Lisäksi koronanäytteitä otetaan yhteispäivystyksessä, yksityisillä lääkäriasemilla ja työterveyshuolloissa.

Rokottaminen

Tällä viikolla (viikko 3) jatketaan hoivakotien rokotuksia sekä aloitetaan rokotukset muissa ympärivuorokautista hoitoa ikäihmisille tarjoavissa laitoksissa sekä tehostetussa palveluasumisessa.

Rokotemääristä ei ole täsmällistä tietoa helmikuun osalta. Tietoa siitä, milloin ikäryhmittäiset rokotukset pääsevät alkamaan ei ole. Alle 70-vuotiaille tarkoitettujen joukkorokotusten alkamisajankohta ei myöskään ole tiedossa. Joukkorokotusten suunnittelu on käynnissä. Oulun kaupunki noudattaa kansallista rokotejärjestystä.

Pyydämme kuntalaisia välttämään yhteydenottoja rokotusasiaan liittyen. Ajantasainen tieto koronarokotuksista löytyy kaupungin koronasivulta www.ouka.fi/korona.

Suositukset

Oulussa voimassa olevat suositukset ja rajoitukset jatkuvat 1.2.2021 asti ja löytyvät kaupungin koronasivulta www.ouka.fi/korona. Rajoitusten jatkumista arvioidaan huomenna kaupungin johtoryhmässä ja hyvinvointilautakunnassa.

Jakolinkki

Poikkeuksia aukioloajoissa

Arkipyhät ja lomakaudet vaikuttavat aukioloihimme.

Aukioloaikojen poikkeukset kootaan yhdelle sivulle.