Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

Ajankohtaista

< Takaisin

Koronatilanne Oulussa 3.3.

Oulu on epidemian toiseksi pahimmalla tasolla eli kiihtymisvaiheessa ja epidemiatilanne on hitaasti huonontumassa.

Alueellinen koordinaatioryhmä julkisti tänään suosituksensa.

Oulun kaupunki päätti jatkaa julkisten tilojen sulkua 22.3. saakka, myös yli 65-vuotiaille 24.2. lähtien avoinna olleet uimahallit ja kuntosalit sulkeutuvat heille 8.3. alkaen. Kirjastot palvelevat rajoitetusti. Lasten ja nuorten harrastamiseen ei päätetty rajoituksia. Lue lisää kaupungin päätöksistä.

Oulun kaupunginsairaalan tartuntaryväkseen on tänään ilmaantunut 4 uutta tartuntaa, 2 työntekijöillä ja 2 ryväkseen liittyvää jatkotartuntaa. Potilailla ei ole todettu tänään uusia tartuntoja. Tänään on menehtynyt yksi koronaryppääseen liittyvä potilas kaupunginsairaalassa. Yhteensä kaupunginsairaalassa tartunnan saaneita potilaita on nyt 35 ja työntekijöitä 23. Ryväkseen liittyviä muita jatkotartuntoja on yhteensä 5. Altistuneita työntekijöitä on 17 ja altistuneita potilaita 4. Tartuntaryväkseen liittyviä kuolemantapauksia on yhteensä kuusi. Tiukat torjunta- ja rajoitustoimet sairaalassa jatkuvat. Sairaalan toimintaa on väliaikaisesti supistettu henkilökuntaresurssien turvaamiseksi. Sairaalan on saatu lisää henkilökuntaa hyvinvointipalveluiden muista toiminnoista. Sairaalassa toteutetaan seuraava testauskierros huomenna 4.3.

Tämän päivän 10 tartunnasta tavallisimpia tartuntalähteinä ovat Oulun kaupunginsairaala, perhe ja muu tietty. Tuntemattomasta lähteestä on vain yksi tartunta.

80-vuotiaiden ja sitä vanhempien sekä riskiryhmiin kuuluvien 50-69-vuotiaiden koronarokotukset jatkuvat Ouluhallissa, Tuiran hyvinvointikeskuksessa, Haukiputaan hyvinvointikeskuksessa, Kiimingissä entisessä Jokirannan koulussa ja Oulunsalon terveysasemalla. Rokotuksiin on pakollinen ajanvaraus. Lue lisää: www.ouka.fi/koronarokotukset

Oulu saa tällä viikolla (viikko 9) yhteensä 3410 rokoteannosta:

Modernan rokote, 590 annosta (kotihoitoon)
Pfizerin ja Biontechin rokote, 1230 annosta (80-vuotiaille ja sitä vanhemmille)
AstraZenecan rokote, 1590 annosta (50-69-vuotiaille riskiryhmäläisille)

Katso Oulun päiväkohtaiset luvut koronatilanteesta.

Jakolinkki

Poikkeuksia aukioloajoissa

Arkipyhät ja lomakaudet vaikuttavat aukioloihimme.

Aukioloaikojen poikkeukset kootaan yhdelle sivulle.