Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

Ajankohtaista

< Takaisin

Koronatilanne Oulussa 4.5.2021

Koronatilanne Oulussa 4.5.2021

Oulu on edelleen koronaepidemian kiihtymisvaiheessa. Vaikka OYS-OKS sairaalaepidemia on hallinnut viime viikkojen epidemiakuvaa Oulussa, on myös muista lähteistä olevia tartuntoja edelleen kohtalaisesti.  Britanniasta lähtöisin oleva muuntovirus lienee vallitseva virusmuoto Pohjois-Pohjanmaalla. Virus on herkemmin tarttuva, minkä vuoksi epidemiatilannetta on seurattava edelleen tarkasti.

Alueellinen koordinaatioryhmä piti Oulun epidemialuokituksen tänään 4.5.21 kokouksessaan ennallaan, vaikka muu maakunta on edelleen perustasolla.

Kaupunginsairaalassa ei todettu tänään uusia tartuntoja. Toistuvat testauskierrokset ja muut poikkeusjärjestelyt jatkuvat.

Tämän päivän 6 tartunnasta tartuntalähteinä ovat perhe, työ ja ulkomaat. Tuntemattomasta lähteestä olevia tartuntoja on kaksi.

Koronarokotukset Oulussa

Tällä viikolla Oulussa on jaossa yli 8000 rokotetta, pääosin Ouluhallilla. Rokotusvuorossa ovat 57-vuotiaat (vuonna 1964 syntyneet) ja sitä vanhemmat henkilöt, riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat 16-vuotiaat ja sitä vanhemmat henkilöt sekä erityisryhmien asumispalvelut. Rokotteina ovat Pfizerin ja AstraZenecan rokotteet Ouluhallilla. Modernan rokotetta käytetään asumispalveluissa.

THL:n linjauksen mukaisesti riskiryhmän 2 alaikäraja on jatkossa 16 vuotta (aiemmin 18 vuotta). AstraZenecan rokotetta voidaan antaa voimassa olevan THL:n ohjeistuksen mukaisesti vain yli 65-vuotiaille. Koronarokotuksiin on pakollinen ajanvaraus. Katso lisäohjeet Koronarokotukset sivulta: www.ouka.fi/koronarokotukset

Rajoitukset ja suositukset

Oulun kaupungin johtoryhmä ja hyvinvointilautakunta käsittelevät Oulun osalta koordinaatioryhmän suosituksia rajoitusten purkamiseksi huomenna 5.5.2021. Aiemmin annetut rajoitukset ja suositukset ovat voimassa 9.5.2021 saakka.

Katso tartuntatilannetta Oulussa kuvaavat kaaviot

Jakolinkki

Poikkeuksia aukioloajoissa

Arkipyhät ja lomakaudet vaikuttavat aukioloihimme.

Aukioloaikojen poikkeukset kootaan yhdelle sivulle.