Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

Ajankohtaista

< Takaisin

Kotiin annettavat palvelut myöntää nyt palveluohjausyksikkö

Kotona asumista helpottavien kotihoidon palveluiden myöntäminen on siirtynyt Oulun kaupungilla uuteen osoitteeseen. Kun aiemmin palveluita haettiin oman alueen kotihoidosta, pääsee nyt niiden piiriin uuden palveluohjausyksikön kautta.

Palveluohjausyksikkö kuuluu organisatorisesti tilaajalle ja sen kautta myönnetään sekä kunnan että yksityisten tuottamia palveluita. Palvelut myönnetään yksilöllisen palvelutarpeen arvioinnin perusteella.

Kotihoidon palveluja voi saada, jos kotona selviytyminen on vaikeutunut ja asiakas tarvitsee säännöllistä henkilökohtaista apua  päivittäisiin toimintoihin sairauden, vammaisuuden tai muun syyn takia.  Kotihoitoon kuuluvat mm.  kotipalvelu, kotisairaanhoito, ateria-, turva- ja kuljetuspalvelut sekä kuntouttava päivätoiminta.

Kotihoidon nykyisiin asiakkaisiin muutos ei vaikuta: he asioivat edelleen asuinalueensa kotihoidon kanssa. Sen sijaan uusien asiakkaiden yhteydenottopaikka vaihtuu.

Palveluohjaaja asuinalueen mukaan

Kiireettömissä asioissa yhteyttä otetaan oman asuinalueen perusteella määräytyvään palveluohjaajaan.  Palveluohjaajien puhelintunti on maanantaista perjantaihin klo 8-10. Alueittaisten palveluohjaajien yhteystiedot löytyvät kotihoidon verkkosivuilta.

Kiireellisissä asioissa kaksi numeroa

Sairaalasta kotiutuvia tai muuten kiireellistä apua tarvitsevia uusia asiakkaita palvelee kaksi numeroa: Oulujoen eteläpuolella asuvia numero 050 522 5690 ja pohjoispuolella asuvia numero 050 598 0641. Nämä numerot ovat avoinna arkisin klo 8-16.

Uusi yksikkö ohjaa palveluihin

Kotihoidon palveluohjauksen muutos on osa laajempaa muutosta, jolla halutaan vahvistaa asiakkaan osallisuutta ja valinnanvapautta ja taata oululaisille tasavertaiset palvelut. Alkuvuodesta 2012 perustettu uusi palveluohjausyksikkö vastaa ikäihmisten, vammaisten, mielenterveysasiakkaiden ja pitkäaikaissairaiden kotihoidon, asumispalveluiden,  laitoshoidon ja omaishoidon tuen myöntämisestä.

Palveluohjausyksikössä selvitetään yhdessä asiakkaan kanssa tämän yksilöllinen palvelutarve sekä valitaan ja myönnetään tarvittavat palvelut. Yksiköstä asiakas saa palveluohjaajan, jolla on tarjottavanaan laaja valikoima erilaisia palveluita ja tukitoimia, joista valita asiakkaan tarpeisiin parhaiten sopivat.

Kysy lisää aiheesta Aino-neuvojalta!
 

Jakolinkki

Poikkeuksia aukioloajoissa

Arkipyhät ja lomakaudet vaikuttavat aukioloihimme.

Aukioloaikojen poikkeukset kootaan yhdelle sivulle.