Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

Ajankohtaista

< Takaisin

Omahoitopalvelun kursseilla nyt myös terveysneuvontaa

Oululaisilla on mahdollisuus osallistua Oulun Omahoito-kursseille, joissa opetellaan palvelun käyttöä. Uutena kurssina tarjotaan oman terveyden arviointi -kurssi, jossa tutustutaan terveyttä edistäviin palveluihin kuten sähköiseen terveystarkastukseen. Kurssia vetävät terveydenhuollon ammattilaiset ja ne järjestetään keskustan Katoppa-asukastuvalla.

Omahoitopalvelu on Oulun kaupungin tarjoama kuntalaisen henkilökohtainen hyvinvointipalvelu, joka tarjoaa ajasta ja paikasta riippumattoman asioinnin terveys- ja sosiaalipalveluihin.

Omahoitopalvelu tutuksi -kurssi
Oulun Omahoitopalvelun peruskäyttökurssillä opetellaan palvelun käyttöä käytännönläheisesti tietokoneilla. Kurssilla käydään läpi palveluun kirjautuminen sekä sen sisällöt. Kurssilla opitaan, miten katsotaan laboratoriotulokset, varataan aika laboratoriokokeeseen, lähetetään viestejä terveydenhuollon ammattilaisille ym. Lisäksi opitaan täyttämään terveyskorttia ja päiväkirjaa omista kotona tehdyistä mittauksista (verenpaine, paino, verensokeri, liikunta, ruoka).

Aikaa on varattu myös kysymyksille ja keskustelulle. Palvelun käyttö helpottaa henkilökohtaisten sosiaali- ja terveysasioiden hoitamista.

Omahoitopalvelu ja oman terveyden arviointi -kurssi
Kurssilla perehdytään terveydenhoitajan sekä omahoitokouluttajan opastuksella mm. terveystarkastuksen ja erilaisten testien tekemiseen Omahoitopalvelussa. Aikaa on varattu myös kysymyksille ja keskustelulle. Tavoitteena on osallistujan oman terveyden vaaliminen sekä ongelmien ja sairauksien ennaltaehkäisy.

Lisätietoa Omahoitopalvelusta saa terveysasemilta, asukastuvilta ja internetistä: www.oulunomahoito.fi

Kurssit on suunniteltu terveydenhuollon ammattilaisten kanssa. Katso kurssipäivät kurssikalenterista. Kursseille tarvitaan mukaan omat pankkiasiointitunnukset.


Lisätietoa koulutuksista:
Matti Svala, omahoitokouluttaja, Oulun kaupungin hyvinvointipalvelut
p. 044 7034011
 

Jakolinkki

Poikkeuksia aukioloajoissa

Arkipyhät ja lomakaudet vaikuttavat aukioloihimme.

Aukioloaikojen poikkeukset kootaan yhdelle sivulle.