Ajankohtaista Ajankohtaista

< Takaisin

Omaishoidon tuen päätöstekstejä selkeytettiin Oulussa

Oulun kaupungin omaishoidon tuen päätöstekstit on muutettu selkeämmälle kielelle. Uudistus liittyi Kotimaisten kielten tutkimuskeskuksen virkakielikampanjaan, jossa kannustetaan valtion ja kuntien viranomaisia parantamaan kielenkäyttöään.

Omaishoidon päätöstekstit valikoituivat mukaan kampanjaan siksi, että niitä vastaanottavat usein ikääntyneet, joille monimutkaisen kielen ymmärtäminen saattaa olla vaikeaa. Päätöstekstit poimittiin asiakastietojärjestelmästä, jonka jälkeen ne käytiin läpi viestinnässä ja palvelunohjausyksikössä. Päätöstekstejä kommentoivat sen jälkeen kuntalaiset alueellisten yhteistyöryhmien kokouksissa sekä sähköisesti otakantaa-sivustolla. Nyt tekstit ovat valmiit, ja ne siirretään lähiaikoina asiakastietojärjestelmään.

Muutoksia tehtiin puhutteluun, päätöksen jäsentelyyn, termien selkeyteen ja ymmärrettävyyteen, tekstin sävyyn sekä pituuteen. Lakitermit vaihdettiin kirjeen alusta sen loppuun.

Palvelunohjausyksikkö on kiitollisena ottanut vastaan kuntalaisten kommentit ja parannusehdotukset. Työntekijät aikovat hyödyntää palautteita ei ainoastaan tässä projektissa vaan myöhemminkin asiakastilanteissa. Ne ovat erittäin arvokasta palautetta, kiitos siitä kaikille työhön osallistuneille!

Kuntalaisten yleisimmät palautteet teksteistä kommentteineen (pdf)


Poikkeuksia aukioloajoissa Poikkeuksia aukioloajoissa

Arkipyhät ja lomakaudet vaikuttavat aukioloihimme.

Aukioloaikojen poikkeukset kootaan yhdelle sivulle.