Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

Ajankohtaista

< Takaisin

Oulu liittyy mukaan kansallisen potilastiedon arkistoon

Oulun kaupungin hyvinvointipalvelut siirtyy käyttämään kansallista potilastiedon arkistoa 22.11.2014. Potilastiedon arkisto on osa kansallista terveysarkistoa (Kanta), johon kuuluu myös E-resepti. Potilastiedon arkisto on palvelu, jonne terveydenhuollon yksiköt tallentavat potilastietoja omista potilastietojärjestelmistään.

Potilastietojen arkisto tarjoaa kansalaisille mahdollisuuden itse tarkastella osaa omista tiedoistaan. Palvelussa voi myös asettaa suostumuksia ja kieltoja omien potilastietojensa käyttämisestä eri terveydenhuollon yksiköissä. Asiakasta hoitaneella terveydenhuollon henkilökunnalla on pääsy asiakkaan kaikkiin tietoihin. Tietojen luovuttaminen muille terveydenhuollon palvelujen antajille edellyttää potilaan antamaa suostumusta. Potilas voi rajata suostumuksen laajuutta erikseen tekemällään kiellolla.

Lisätietoja Potilastiedon arkistosta Kanta-sivuilta

 

Potilastiedon arkistoon tallennettuja omia potilastietojaan pääsee tarkastelemaan Omakanta-palvelussa, jonne pääsee kirjautumaan kanta.fi-sivujen kautta. Toivomuksena on, että kaikki ne kuntalaiset, joilla on mahdollisuus Internet-yhteyden käyttöön ja verkkopankkitunnisteet, henkilövarmennekortti tai mobiilivarmenne, kävisivät merkitsemässä informoinnin, suostumukset ja mahdolliset kiellot Omakantaan. 

Jakolinkki

Poikkeuksia aukioloajoissa

Arkipyhät ja lomakaudet vaikuttavat aukioloihimme.

Aukioloaikojen poikkeukset kootaan yhdelle sivulle.