Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

Ajankohtaista

< Takaisin

Suljettavat toimipisteet ja toiminnot Oulun kaupungin hyvinvointipalveluissa koronatilanteen vuoksi

Julkaistu 17.2.2020, päivitetty 20.3.2020

Oulussa ikäihmisten vuorohoito suljetaan toistaiseksi 23.3.2020

Oulun kaupungin ikäihmisille suunnattu vuorohoito suljetaan toistaiseksi. Uusia vuorohoitojaksoja ei järjestetä maanantaista 23.3. alkaen. Vuorohoitoa tarvitsevat asiakkaat saavat tarvitsemansa välttämättömät palvelut kotiinsa. Parhaillaan käynnissä olevan vuorohoitojakson voi olla loppuun asti.

Vuorohoidon sulkemisen tarkoituksena on suojata ikäihmisiä koronavirustartunnalta. Vuorohoito on tilapäistä hoitolaitoksessa tapahtuvaa hoitoa, jota järjestetään esimerkiksi omaishoitajan lakisääteisten vapaapäivien ajaksi tai omaishoitajan sairastuessa. 

Kaikkiin vuorohoidon asiakkaisiin tai heidän omaisiinsa ollaan yhteydessä. Samalla varmistetaan, että vuorohoidon asiakkaat saavat tarvitsemansa välttämättömät palvelut. Niistä sovitaan jokaisen omaishoitajan kanssa erikseen. 

Erilaisissa kysymyksissä vuorohoitoon ja omaishoitoon liittyen saa neuvontaa omalta palveluohjaajalta tai ikäihmisten Aino-neuvonnasta 044 703 4973 arkisin kello 9–15.

Kiireellisissä asioissa omaishoidon asiakkaat voivat soittaa KOTAS-palvelunumeroon 044 703 6974 (kello 7–22), jossa asiakkaille annetaan neuvontaa ja ohjausta. Hätätilanteissa tulee soittaa numeroon 112.

 

Ikäihmisten päivätoiminta suljetaan 18.3.2020

Oulun kaupungin ikäihmisten kuntouttava päivätoiminta lakkaa 18.3.2020 alkaen 13.4.2020 saakka valtioneuvoston määräyksellä koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi. 

Ikäihmisten kuntouttava päivätoiminta lakkaa kaikissa yksiköissä Oulussa, näitä ovat Haukiputaan, Helmerin, Hiirosen, Kiimingin, Koskenkodin, Muistiparkin, Runolan, Salonrannan, Yli-Iin  ja Ylikiimingin päivätoiminta. 
Myös talon ulkopuolisten ateriointi Lassintalon ja Hiirosenkodin ruokailupisteessä päättyy. 

Asiakkaisiin ollaan tai on oltu yhteydessä tiistain ja keskiviikon aikana. Samalla varmistetaan, että päivätoiminnan asiakkaat saavat välttämättömät palvelut. Ikäihmiset voivat kysyä neuvoa myös ikäihmisten Aino-neuvonnasta p. 044 703 4973.


Kuntouttava työtoiminta ja työkeskukset ja Kierrätyskeskus suljetaan 18.3.2020

Oulun kaupungin työkeskukset suljetaan ja kuntouttava työtoiminta jää tauolle hyvinvointipalveluissa ja työlisyyspalveluissa 18.3.2020 alkaen 13.4.2020 saakka valtioneuvoston määräyksellä koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi. 

Tämä koskee Kipinän, Kontinkankaan, Tsempin, Majakan, Karpalon ja Virikkeen toimintakeskuksia sekä Kierrätyskeskusta. Työtoiminta on tarkoitettu mielenterveyskuntoutujille, kehitysvammaisille, vammaisille ja muille erityisryhmiin kuuluville henkilöille. Asiakkaisiin on oltu yhteydessä jo tiistain aikana.

 

Kotona asuvien kehitysvammaisten ja vammaisten päivätoimintaa supistetaan, toiminta jatkuu Tsempissä ja Hanhilehdossa

Kehitysvammaisten ja vammaisten päivätoiminta on lakisääteistä toimintaa ja sitä järjestetään keskitetysti tarvitseville. Päivätoiminta keskitetään Oulun kaupungin pohjoispuolella toimintakeskus Tsemppiin ja kaupungin eteläpuolella Hanhilehdon toimintakeskukseen.  

Asumispalveluyksiköissä asuvat asiakkaat jäävät toistaiseksi pois päiväpalveluista. Heidän päivittäisestä viriketoiminnasta huolehtii asumisyksikön henkilökunta.

Toimintakeskusten henkilökunta tiedottaa asiakkaita työtoiminnan suluista ja supistetusta päivä- ja senioritoiminnasta sekä  mahdollisuudesta saada yksilöllistä ohjausta arkeensa toimintakeskusten tutulta henkilökunnalta.

 

 

Jakolinkki

Poikkeuksia aukioloajoissa

Arkipyhät ja lomakaudet vaikuttavat aukioloihimme.

Aukioloaikojen poikkeukset kootaan yhdelle sivulle.