Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

Ajankohtaista

< Takaisin

Uudistettu 60-vuotias Hiirosenkoti kutsuu tutustumaan 18.2.

Hiirosenkodin 3,5 vuotta kestänyt peruskorjaus on päättynyt. Kaupungin omistaman ja Kaukovainiolla sijaitsevan perinteikkään ikäihmisten yksikön kunnostus maksoi yhteensä reilut 20 miljoonaa euroa.

Peruskorjauksen tuloksiin kuntalaiset pääsevät tutustumaan Hiirosenkodilla 18. helmikuuta kello 13 ja kello 14 alkavilla opastetuilla kierroksilla. Samalla juhlistetaan Hiirosenkodin pyöreitä vuosia, sillä tuona päivänä tulee kuluneeksi tasan 60 vuotta Hiirosenkodin vihkiäisjuhlasta vuonna 1955.

Hiirosenkoti koostuu nyt kolmena eri vuosikymmenenä valmistuneista osista, kun vanhimmat osat ovat 1950-luvulta, laajennusosa 1980-luvulta ja peruskorjauksen yhteydessä valmistui 2012 uusin osa.

Hiirosenkoti tarjoaa oululaisille ikäihmisille nyt entistä monipuolisemmin palveluita. Uusimpaan osaan on avattu uutena toimintana tehostetun palveluasumisen yksikkö Herttakoti. Hiirosenkodista löytyy perinteisen hoivahoidon lisäksi myös vuorohoito- ja kuntoutusosastotsekä kotona asumista tukevaa ikäihmisten päivätoimintaa.

Arvokkaan rakennuskompleksin säilymisen ja tilojen toimivuuden kannalta peruskorjaus oli välttämätön. Kuudesta rakennuksesta koostuva Hiirosenkoti peruskorjattiin kolmessa eri vaiheessa Hiirosenkodin ollessa koko ajan toiminnassa. Lopputulos vastaa nyt aiempaa paremmin asiakkaiden ja monipuolisen toiminnan tarpeita.

Myös Hiirosenkodin sisäpiha sai remontin yhteydessä uuden, kohennetun ilmeen. Asiakkaita, omaisia ja henkilökuntaa ilahduttavat nyt muun muassa kuvanveistäjä Pirkko Nukarin pronssiveistokset Lintuja ja linnunpesiä.

Hiirosenkodin peruskorjauksen tilaajana toimi Liikelaitos Oulun Tilakeskus. Pää- ja arkkitehtisuunnittelusta vastasi Arkkitehtitoimisto Uki Arkkitehdit Oy ja kohteen pääurakoitsijana oli NCC Rakennus Oy.

Jakolinkki

Poikkeuksia aukioloajoissa

Arkipyhät ja lomakaudet vaikuttavat aukioloihimme.

Aukioloaikojen poikkeukset kootaan yhdelle sivulle.