Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde vastaa oululaisten
julkisista sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluista 1.1.2023 alkaen

Oululaisia koskevat sosiaali- ja terveyspalvelujen tiedot löytyvät jonkin aikaa myös Oulun kaupungin sivuilta, mutta näitä sivuja ei enää aktiivisesti päivitetä. Tarkista palvelutiedot hyvinvointialueen uusilta verkkosivuilta www.pohde.fi.

Toimeentulotuen hakeminen

Huomioithan, että perustoimeentulotuki haetaan Kelalta

Tukea voi hakea sekä sähköisesti että lomakkeella. Samalla hakemuksella voi hakea niin perustoimeentulotukea, täydentävää toimeentulotukea kuin ehkäisevää toimeentulotukea.

Kela tekee päätökset perustoimeentulotukeen ja pyynnöstäsi siirtää mahdollisen täydentävän tai ehkäisevän toimeentulotuen hakemuksen Oulun kaupungin hyvinvointipalveluille.

Milloin hakemus Kelaan, milloin Oulun kaupungille?

  1. Hae aina ensin perustoimeentulotukea Kelasta. Tarvitset päätöksen perustoimeentulotuesta, vaikka hakisit vain täydentävää tai ehkäisevää toimeentulotukea.
  2. Voit ilmoittaa samassa hakemuksessa, jos sinulla on muita menoja, jotka eivät kuulu perustoimeentulotukeen ja joihin tarvitset täydentävää tai ehkäisevää tukea. Kela voi pyynnöstäsi siirtää täydentävän ja ehkäisevän toimeentulotuen hakemuksesi liitteineen Oulun kaupungin käsiteltäväksi.
  3. Jos sinulla on jo Kelan antama päätös perustoimeentulotuesta, hae täydentävää ja ehkäisevää tukea suoraan Oulun kaupungilta

Täydentävää ja ehkäisevää toimeentulotukea voi hakea sähköisesti verkossa omapalvelun kautta tai kirjallisella hakemuksella kaupungilta.

Kirjalliset hakemukset liitteineen postitetaan osoitteeseen Sosiaalipalveluiden asiakasohjaus ja neuvonta, PL 33, 90015 Oulun kaupunki

Hakemuksen liitteineen voi myös jättää seuraaviin toimipaikkoihin, joissa ei ole kuitenkaan erillistä toimeentulotuen neuvontaa:

• Oulu10, Saaristonkatu 8
• Kontinkankaan hyvinvointikeskus, Kajaanintie 46 A
• Haukipudas, Simppulantie 15 A 14, 90830 Haukipudas
• Oulu10 Haukiputaan asiointipiste, Jokelantie 1
• Oulu10 Kiimingin asiointipiste, Kirjastokuja 1
• Oulu10 Oulunsalon asiointipiste, Karhuojantie 2 (kauppakeskus Kapteeni)
• Oulu10 Yli-Iin asiointipiste, Kirkkokuja 2
• Oulu10 Ylikiimingin asiointipiste, Harjutie 18

Tarkista Oulu10 toimipaikkojen aukioloajat täältä

Hakemuslomakkeen voi tulostaa tai hakea yllä olevista osoitteista. Toimeentulotukea ei voi tietoturvasyistä hakea sähköpostilla.

Toimeentulotuen verkkopalvelu on käytössä.

Huomioi hakiessasi nämä

Sinun tai perheesi tulee siis viimeistään samalla, kun haet kunnasta täydentävää tai ehkäisevää toimeentulotukea, hakea perustoimeentulotukea Kelalta -  myös kiireellisissä tilanteissa.

Kunnan sosiaalipalveluiden tehtäväksi on jäänyt täydentävän ja ehkäisevän toimeentulotuen ratkaiseminen osana sosiaalityötä, mikä perustuu kanssasi tehtävään palvelutarpeiden kartoitukseen ja eri toimenpidevaihtoehtojen suunnitteluun.  Tuen tarpeesi arvioinnissa hyödynnetään Kelalle antamiasi tietoja, heidän ratkaisujaan ja hakemuksesi yhteydessä toimittamiasi tietoja. Tarvittaessa työntekijä voi pyytää myös muita lausuntoja tai tietoja ennen päätöksentekoa.

Hakemusasioissa voit olla yhteydessä sosiaalipalveluiden asiakaspalveluun.  Mikäli haluat keskustella tuentarpeistasi, ole yhteydessä oman alueesi sosiaaliohjaajaan tai sosiaalityöntekijään.

Hakija, joka on täyttänyt 18 vuotta, asioi toimeentulotukiasioissa itsenäisesti.

Sosiaalipalveluiden asiakaspalvelu

Tiedot esitetään hCard-muodossa.

Hakulomakkeet ja ohjeet

Toimeentulotukiasiat verkossa

Hae täydentävää tai ehkäisevää toimeentulotukea, katso hakemuksen käsittelytilanne ja maksetut maksut.

Tarvitset pankkitunnukset tai mobiilivarmenteen.

Siirry hakemaan täydentävää tai ehkäisevää toimeentulotukea

Perustoimeentulotukea haetaan Kelalta.

Perustoimeentulotuen hakeminen ja myöntäminen on siirtynyt Kelalle jo vuonna 2017. Lue lisää muutoksesta.