Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde vastaa oululaisten
julkisista sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluista 1.1.2023 alkaen

Oululaisia koskevat sosiaali- ja terveyspalvelujen tiedot löytyvät jonkin aikaa myös Oulun kaupungin sivuilta, mutta näitä sivuja ei enää aktiivisesti päivitetä. Tarkista palvelutiedot hyvinvointialueen uusilta verkkosivuilta www.pohde.fi.

Päätös ja maksaminen

Saat toimeentulotuesta kirjallisen päätöksen, joka lähetetään kotiosoitteeseesi.

Ei-kiireelliseen hakemukseen saat päätöksen seitsemässä arkipäivässä. Hakemuksen saapumispäivää ei lasketa määräaikaan, eikä myöskään viikonloppuja tai arkipyhiä. Jos hakemus on puutteellinen, sen käsittely voi viivästyä. Jos haet tukea seuraavalle kuukaudelle, saat päätöksen ja mahdollisen tuen viimeistään kyseisen kuukauden ensimmäisenä arkipäivänä, jos hakemus on saapunut enemmän kuin seitsemän työpäivää sitä ennen.

Varmista, että sinulla on voimassa oleva perustoimeentulotukipäätös Kelasta ennen kuin haet kaupungilta täydentävää tai ehkäisevää toimeentulotukea.

Kiireelliset perustoimeentulotuen asiat ratkaistaan Kelassa, myös ruoka- ja lääkemaksusitoumukset. Kiireellisessä tilanteessa päätös tehdään viimeistään seuraavana arkipäivänä käytettävissä olevien tietojen perusteella. Kiireellisenä käsitellään hakemus, johon liittyy ennalta-arvaamaton ja akuutti tilanne, johon et ole voinut varautua. Liian myöhään jätetty hakemus ei esimerkiksi täytä kiireellisen käsittelyn kriteeriä. Tarvittaessa ole yhteydessä oman alueesi sosiaalityöntekijään

Toimeentulotuki maksetaan tilillesi, jolta se on nostettavissa 1–3 pankkipäivän kuluttua saatuasi päätöksen. Tuki voidaan erityisestä syystä maksaa myös suoraan laskuihin.

Takaisinperintä ja oikaisu
Toimeentulotuki voidaan periä takaisin muun muassa tulossa olevasta etuudesta tai varallisuudesta tai henkilöltä itseltään, jos hän on antanut erehdyttäviä tietoja viranomaiselle.

Jos olet tyytymätön päätökseesi, voit pyytää siihen korjausta tai tehdä oikaisuvaatimuksen yksilöasiainjaostolle 30 vuorokauden kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Jos sinulla on kysyttävää toimeentulotukipäätöksestäsi, ota yhteys päätöksentekijään. Yhteystiedot löytyvät päätöksestä.

Sosiaalipalveluiden asiakaspalvelu

Tiedot esitetään hCard-muodossa.

Toimeentulotukihakemukset käsitellään Oulussa lakisääteisessä ajassa. Ilmoitamme, jos tilanne yleisesti muuttuu.