In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

Lapsiperheiden palvelut Lapsiperheiden palvelut

Kaupungin lapsiperheille suunnatut palvelut tarjoavat monenlaista apua ja tukea perheen elämän erilaisissa tilanteissa. Tavoitteena on, että perheet selviytyvät hyvin eri elämäntilanteissa, joten apua pyritään tarjoamaan mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

Perhe keinussa

Näiltä sivuita löydät tietoa erityisesti lapsiperheille suunnatuista palveluista. Palvelut ovat lueteltuna vasemmalla linkkilistassa.

Neuvolat auttavat alle kouluikäisten lasten asioissa. Neuvolan kautta ohjataan asiakkaan tarpeiden mukaan eri palveluihin.

Kotipalvelu on asiakkaan kotona tapahtuvaa apua. Kotipalvelua saa kriteereiden mukaisesti.

Perhetyö antaa ohjausta muun muassa vanhemmuuden tukemiseen, lasten hoidon ja kasvatuksen ohjaamiseen, kodin arjen ja arkirutiinien hallintaan, sosiaalisten verkostojen laajentamiseen tai syrjäytymisen ehkäisyyn.

Perheneuvontapalveluissa tarjotaan tukea ja ohjausta, kun vanhemmat ovat huolissaan lapsistaan tai perhe haluaa apua kriisitilanteisin. Perheneuvontapalvelut antavat myös keskustelu- ja sovitteluapua erotilanteessa.

Asumisneuvonta auttaa asumiseen liittyvissä ongelmissa. Asumisneuvontaan voi olla yhteydessä esimerkiksi vuokranmaksuvaikeuksissa tai häätöuhkatilanteissa.

Lasten- ja nuorisopsykiatrinen työryhmä (Lanu) vastaa alle 18-vuotiaiden oululaisten lasten- ja nuorisopsykiatrisesta erikoissairaanhoidosta. Lanu-ryhmänä voi ottaa yhteyttä puhelimitse.