Talous- ja velkaneuvonta

Jokaisella Oulun, Pudasjärven ja Iin kunnan asukkaalla on mahdollisuus hakeutua talous- ja velkaneuvonnan asiakkaaksi.

Yhteydenotto puhelimitse

Alkukeskustelun ja -neuvonnan jälkeen velkaneuvonta lähettää asiakkaalle liitepyynnön ja valtakirjan. Asiakkaan palautettua ne liitteineen, talous- ja velkaneuvonta tekee selvittelytyön ja varaa asiakkaalle käyntiajan.

Yhteydenotto kirjeitse

Talous- ja velkaneuvonta ottaa yhteyttä, kun asiakas on toimittanut talous- ja velkaneuvontaan perustietolomakeen sekä valtakirjan.

Talous- ja velkaneuvonta siirtyy oikeusaputoimistoihin 1.1.2019

Oulun kaupungin talous- ja velkaneuvonta muuttuu Oulun oikeusaputoimiston palveluksi 1.1.2019 alkaen. Nykyiset Oulun kaupungin kolme velkaneuvojaa siirtyvät työskentelemään uuden työnantajan palvelukseen.

Talous- ja velkaneuvojien yhteystiedot muuttuvat vuoden vaihtuessa. Oulun oikeusaputoimiston velkaneuvojiin saat 1.1.2019 alkaen yhteyden osoitteesta oulu.velkaneuvonta(at)oikeus.fi.

Voit vapaasti valita, mihin oikeusaputoimistoon otat jatkossa yhteyttä. Muiden oikeusaputoimistojen yhteystiedot löydät oikeus.fi -verkkosivulta. Löydät sieltä myöhemmin myös talous- ja velkaneuvonnan puhelinnumerot.

Jos asiasi käsittely Oulun kaupungin talous- ja velkaneuvonnassa on päättynyt ennen vuotta 2019, asiakastietosi ja asiakirjasi eivät siirry oikeusaputoimistoon. Muista säilyttää itselläsi erityisesti velkojen järjestelyä koskevat asiakirjasi.

Loppuvuonna keskeneräisenä olevat, vuodenvaihteen jälkeen jatkuvat asiat siirtyvät ja siirretään oikeusaputoimistossa sinua palvelevalle velkaneuvojalle. 

Talous- ja velkaneuvonnan palvelut pysyvät muutoin ennallaan ja maksuttomina.

Yrittäjille apua Yritys-Suomi Talousapu -neuvontapalvelusta

Velkojen järjestely on tietyin edellytyksin mahdollista myös yksityisille liikkeen- ja ammatinharjoittajille. Lisätietoa lakimuutoksesta Kilpailu- ja kuluttajaviraston sivuilta.

Yrittäjien tulee aina ensin olla yhteydessä Yritys Suomi Talousapu -palveluun ennen yhteydenottoa talous- ja velkaneuvontaan. Talousavussa tehdään mm. ensiarviointi yrittäjän mahdollisuudesta päästä velkajärjestelyyn ja ohjataan seuraavaan vaiheeseen. Talousavun puhelinnumero on 029 502 4880.

Talous- ja velkaneuvonta

  • Käyntiosoite work Kajaanintie 48 A, 1krs, 90220 Oulu
  • Postiosoite postal PL 58 90015 Oulun kaupunki
  • Puhelin ma, ke, to klo 9–10: cell 044 703 6824 work work work
  • Sähköposti
  • Yksikön palvelusta vastaa palveluesimies Esa Yritys
Tiedot esitetään hCard-muodossa.

Takuusäätiön velkalinja

Valtakunnallinen neuvontanumero velka- ja maksuvaikeuksissa oleville ihmisille ja heidän läheisilleen.

P. 0800 980 09 arkisin klo 10–14. Puhelut ovat maksuttomia.

Lisätietoja Velkalinjasta

Hyödyllisiä linkkejä

Maksuvara (Takuusäätiö)
Toimeentulotuki  (Oulun kaupunki)
Asumistukilaskuri (Kela)
Maksukieltolaskuri palkan tai muun etuuden ulosmittauksessa (Oikeusministeriö)
Veroprosenttilaskuri

Hyvänmielentalo.fi
Kumppanuuskeskus