Ajankohtaista

< Takaisin

80-vuotiaiden ja sitä vanhempien sekä riskiryhmiin kuuluvien 60-69-vuotiaiden koronarokotukset alkavat – ajanvaraus aukeaa tiistaina 23.2.

Tiistaista 23.2. klo 8 alkaen ajan koronarokotukseen voivat varata nyt myös 80-vuotiaat ja sitä vanhemmat sekä riskiryhmiin kuuluvat 60-69-vuotiaat.

Rokotukseen ovat oikeutettuja tänä vuonna 80 vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat henkilöt (vuonna 1941 tai aiemmin syntyneet). Rokotteen voi saada myös vuonna 1941 tai aiemmin syntyneen henkilön kanssa samassa taloudessa asuva omaishoitaja (kaikenikäiset omaishoitajat, joilla on päätös omaishoidon tuesta) tai samassa taloudessa asuva 70-vuotias tai sitä vanhempi henkilö.

Rokotukseen voivat lisäksi varata ajan tänä vuonna 60–69 vuotta täyttävät (vuonna 1952–1961 syntyneet) henkilöt, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila. Tarkista ennen yhteydenottoa, kuulutko riskiryhmään.

Rokotteeseen oikeutetut voivat varata ajan:

Verkon kautta ajan voivat varata vain rokotusvuorossa oleva ikäryhmät eli 80-vuotiaat tai sitä vanhemmat ja 60-69-vuotiaat riskiryhmäläiset. Samassa taloudessa asuvat 70–79-vuotiaat sekä omaishoitajat voivat varata ajan ainoastaan puhelimitse. Myös toisen puolesta ajan varaaminen onnistuu vain puhelimitse.

Jos varaat ajan puhelimitse, niin suosittelemme jättämään takaisinsoittopyynnön. Linjalle ei kannata jäädä odottamaan, eikä soittaa numeroon useita kertoja.

Riskiryhmään kuuluvat 60-vuotiaat tai sitä vanhemmat Oulun kaupungin työntekijät voivat varata ajan työterveyshuollosta sitten, kun ajanvaraus aukeaa. Ajanvaraus ei ole vielä auki.

Rokotuspaikat vaihtelevat. Valittavissa olevat rokotuspaikat näkyvät verkossa aikaa varatessa tai ne kerrotaan puhelimitse.

Pyydämme läheisiä auttamaan ikäihmisiä ajanvarauksessa ja paikalle saapumisessa.

Muistutamme myös, että on tärkeää käyttää maskia ja noudattaa suosituksia myös rokotuksen jälkeen.

Katso lisäohjeet ja rokotusaikataulu sivulta: www.ouka.fi/koronarokotukset

Jakolinkki

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa ouka.fi/kuulutukset