Ajankohtaista

< Takaisin

Henkilöstön lakisääteinen mitoitus totetutuu ympärivuorokautisessa hoidossa Oulussa

Oulun kaupungissa ympärivuorokautisen hoidon yksiköissä toteutuu henkilöstön lakisääteinen mitoitus sekä kaupungin omissa yksiköissä että yksityisen puolen palveluissa. Oulun kaupungin THL:n Vanhuspalvelujen tila- kyselyn tulokset ovat hyvät.

THL:n 10.2.2020 julkaisemassa tiedotteessa kerrottiin Vanhuspalvelujen tila -tutkimuksesta, jossa on mukana tiedot 1532 vanhusten ympärivuorokautisen hoidon yksikön henkilöstömitoituksesta. Mitoituslaskentaan kuuluvat tehostetun palveluasumisen yksiköt, vanhainkodit ja terveyskeskuksen pitkäaikaishoidon yksiköt. Tiedot kerättiin kolmen viikon aikana marraskuussa 2020.

Tutkimuksessa on virhe Oulun kaupungin Salonkartanon palvelukeskuksen kohdalla

Oulun kaupungin selvityksen mukaan kyselyn otsikkoa ”Ympärivuorokautisen hoidon toimintayksikkökysely” on tulkittu virheellisesti siten, että tiedot on annettu koko Salonkartanon palvelukeskuksen osalta, siis myös palvelutalon puolelta.  Tieto olisi pitänyt antaa ainoastaan tehostetusta palveluasumisesta. THL:n on oltu yhteydessä virheen korjaamiseksi, mutta sen voi korjata vasta seuraavassa kyselyssä, joka tehdään kuluvan vuoden toukokuussa. Oulunsalossa olevan Salonkartanon palvelukeskuksen henkilöstömitoitus yksikössä kyselyä tehdessä on ollut 0,26. Oikea tehostetun palveluasumisen mitoitus on ollut 0,7.

Vanhuspalvelulain mukaan kyselyä tehdessä lakisääteinen henkilöstömitoitus on ollut 0,50 työntekijää asiakasta kohti, ja vuoden 2021 alusta se on ollut 0,55 työntekijää asiakasta kohti. Vuonna 2023 henkilöstömitoitus nousee 0,7:ään.

THL:n tiedote: Vanhusten ympärivuorokautisen hoidon yksiköistä valtaosa täyttää henkilöstön lakisääteisen mitoituksen, kuusi prosenttia ei yllä minimiin - Tiedote - THL

Jakolinkki

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa ouka.fi/kuulutukset