Ajankohtaista

< Takaisin

Ikäihmisten oma TV-kanava näkyy Oulussa

Ikäihmisten oma televisiokanava Koti TV on katsottavissa Oulussa ja koko Pohjois-Pohjanmaan alueella kesäkuun loppuun saakka.

Koti TV tarjoaa iäkkäiden ihmisten arkeen liikuntaa, kulttuuria ja muistikuntoutusta joka arkipäivä kello 11–13.

Maksuton Koti TV löytyy antenni-tv-verkossa kanavapaikalta 33 ja DNA:n kaapelitalouksissa kanavapaikalta 66. Koti TV:n ohjelma on katsottavissa myös verkossa osoitteessa kotitv.fi.

Mielikuvajumpassa hiihtoladulla

Korona-aikana etäpalveluiden tarve on kasvanut. Ikäihmiset kaipaavat aktiviteettia koteihin. Koti TV:n palvelut täydentävät kuntoutusta ja voivat tuoda rytmiä ikääntyneen arkeen.

Koti TV:n muistijumpassa ikäihminen voi päästä vaikka hiihtoretkelle. ”Tämähän on hilpeää, milloinkahan olen käynyt viimeksi hiihtämässä”, naurahtaa eräs kotihoidon asiakas.

Koti TV:n ohjelmaa hyödynnetään myös kotikuntoutuksessa. Toimintaterapeutin käynnillä jumpataan yhdessä kotikuntoutujan kanssa vartin verran.

Palvelun sisältöä on ollut kehittämässä ikäihmisten kuntoutuksen ja etäoppimisen ammattilaisia. Ohjelma on räätälöity sopimaan toimintakyvyltään eri tasoisille ihmisille. Palvelusta voi muokata yksilölliseen tarpeeseen sopivan viikko-ohjelman.

Koti TV:n kevään käyttökokeilu tehdään Pohjois-Pohjanmaalla osana POPsoten digipalveluiden ja ikäihmisten palveluiden kehittämishankkeita.

”Koti TV palvelee Pohjois-Pohjanmaan halua olla ikäystävällinen maakunta”, kertoo ikäihmisten palveluiden kehittämisohjelmaa koordinoiva Satu Kangas. ”Koti TV:n avulla huomioidaan ikääntynyt hänelle tutussa ympäristössä, hänen omassa kodissaan ja tutulla tavalla, television välityksellä”, hän jatkaa.

”Tavoitteenamme on kehittää ja yhtenäistää etäkuntoutusta sekä luoda etäkuntoutuksen toimintamalli”, lisää POPsoten digihankkeen projektikoordinaattori Lahja Eriksen.

Palautetta toivotaan jatkoa varten

Kanavan jatkoa suunnitellaan parhaillaan. Siksi keräämme palautetta Koti TV:n katsojilta. Palautekysely löytyy POPsoten verkkosivuilta: popsote.fi/palaute-kotitv.

Kuinka kanava löytyy

Useimmat televisiot etsivät uudet kanavat itsestään automaattisesti. Jotkin televisiot tai digiboksit saattavat kuitenkin vaatia kanavien virittämisen uudelleen.

Ohjeet kanavahaun tekemiseksi löytyvät Digitan verkkosivuilta www.digita.fi/kanavahaku. Lisäksi neuvoa kanavan asennukseen saa Digita Infosta arkisin maanantaista perjantaihin kello 8–16. Digita Infon puhelinnumero on 020 411 7676 ja sähköpostiosoite info@digita.fi.

Koti TV:n oma palvelunumero on 050 551 4066, ja se palvelee joka arkipäivä kello 10–12.

Koti TV:n fysioterapeutit

Koti TV:n liikunnallisista harjoitteista vastaa Suomen Fysiogeriatria Oy. Fysioterapeutit Johannes Tarkiainen ja Ellimari Karppinen liikuttavat katsojia arkipäivisin palvelukanavalla.

Jakolinkki

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa ouka.fi/kuulutukset