Ajankohtaista

< Takaisin

Korona­tilanne Oulussa 25.2. – yksi uusi joukkoal­tis­tuminen ja altistumisen mahdol­lisuus

Oulu on kiihtymisvaiheessa ja tartuntojen määrä on nousussa.

Tämän päivän seitsemästä tartunnasta tartuntalähteinä ovat tuntematon (n. 50%), työ ja muu tietty.

Tänään on tullut ilmi yksi uusi joukkoaltistuminen Northern Lights cheertanssin edustusjoukkueessa.

Lisäksi koronavirukselle on voinut altistua Oulun Ideaparkin Luckiefun’s Sushibuffetissa 20.2. klo 15-15.30.

Oulun kaupunginsairaalassa osastolla A2 alun perin tiistaina 23.2. tiedotettuun korona-altistukseen liittyen on 25.2. klo 17 mennessä todettu yhteensä 16 tartuntaa potilailla ja 4 tartuntaa työntekijöillä. Tartunnoista kaksi on todettu tänään. Karanteeniin on asetettu yhteensä 13 henkilöä. Sairaalassa on ryhdytty välittömiin toimenpiteisiin tartuntojen leviämisen estämiseksi. Omaisia ja henkilökuntaa on informoitu. Potilaita ja työntekijöitä on testattu ja testauksia jatketaan.

Pääkaupunkiseudun heikkenevä tilanne, muuntoviruksen yleistyminen siellä ja alkanut hiihtolomakausi aiheuttavat uhkan epidemian kiihtymiselle lähiviikkoina myös Oulussa.

Hallituksen tämänpäiväiset linjaukset ja niistä mahdollisesti seuraavat muutokset Oulua koskevissa rajoitteissa käsitellään huomenna 26.2.2021 ylimääräiseen kokoukseen kokoontuvassa alueellisessa koordinaatioryhmässä sekä kaupungin johtoryhmässä. Oulun kaupunki tiedottaa asiasta perjantaina 26.2.2021.

Oulussa on tällä viikolla rokotettu torstai 25.2. mukaan lukien yhteensä 2250 kuntalaista. Perjantaina 26.2. rokotetaan vielä 390 henkilöä. Rokotuksia on tapahtunut Ouluhallissa sekä hyvinvointikeskuksissa tai -pisteissä Haukiputaalla, Kiimingissä, Yli-Iissä, Ylikiimingissä ja Oulunsalossa.

Rokoteaikoja on ensi viikolle vielä hyvin jäljellä riskiryhmiin kuuluville eli tänä vuonna 60–69-vuotta täyttäville, joilla on vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila. Katso riskiryhmät sivulta: http://www.ouka.fi/koronarokotukset-riskiryhmat

Oulu saa ensi viikolla (viikko 9) yhteensä 3410 rokoteannosta:

  • Modernan rokote, 590 annosta (kotihoitoon)
  • Pfizerin ja Biontechin rokote, 1230 annosta (80-vuotiaille ja sitä vanhemmille)
  • AstraZenecan rokote, 1590 annosta (alle 70-vuotiaille riskiryhmille)

Katso Oulun päiväkohtaiset luvut koronatilanteesta.

Jakolinkki

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa ouka.fi/kuulutukset