Ajankohtaista

< Takaisin

Koronatilanne Oulussa 18.2. – alkava hiihtolomakausi aiheuttaa riskin tartuntojen ja muuntoviruksen leviämisestä

Oulun on edelleen kiihtymisvaiheessa. Tartuntojen määrä on edelleen laskussa, mutta laskuvauhti on hidastunut. Tänään Oulussa tartuntalähteistä kolmannes on ollut tuntemattomasta lähteestä, loput kaveripiiristä, koulusta ja perheestä.

Pääkaupunkiseudulla tartuntatilanne on vaikeutunut ja muuntoviruksen osuus siellä on kasvanut. Alkava Etelä-Suomen hiihtolomakausi aiheuttaa riskin tartuntojen ja muuntoviruksen leviämisestä Pohjois-Suomeen ja Ouluun. Mahdollisten hiihtolomalaisten vierailujen suhteen on Oulussa noudatettava erityistä varovaisuutta. Riskiryhmäläisten kannattaisi välttää vierailuja kokonaan. Myös muiden kannattaisi sallia vain aivan välttämättömät vierailut ja huolehtia silloin korostetusti terveysturvallisuudesta, siis maskien käytöstä, käsihygieniasta ja kahden metrin turvavälien noudattamisesta.

Oulussa uimahallit ja kaupungin tiloissa olevia kuntosaleja avataan 65 vuotta täyttäneille senioreille 24.2. alkaen. Samoin kaupungin liikuntapaikkoja avataan terapia- ja kuntoutusryhmille sekä liikunta-avustajakortin omaaville 24.2. alkaen. Muutoin Oulun kaupungin koronaan liittyvät suositukset ja rajoitukset jatkuvat ennallaan 7.3. saakka. Oulussa voimassa olevat suositukset ja rajoitukset löytyvät kaupungin koronasivulta www.ouka.fi/korona.

Ensi viikolla alueellinen koordinaatioryhmä kokoontuu tiistaina 23.2. ja kaupungin johtoryhmä ja hyvinvointilautakunta kokoontuvat keskiviikkona 24.2. Kaupungin koronalinjauksista tiedotetaan näiden kokousten jälkeen.

Katso Oulun päiväkohtaiset luvut koronatilanteesta www.ouka.fi/tartuntatilanne-korona.

 

Jakolinkki

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa ouka.fi/kuulutukset