Ajankohtaista

< Takaisin

Koronatilanne Oulussa 19.2. – rokotteita on saatu Ouluun ikäihmisten määrän mukaan

Oulun on edelleen kiihtymisvaiheessa. Tartuntojen määrä on lievässä kasvussa edelliseen viikkoon nähden. Tänään Oulussa tartuntalähteistä 25 prosenttia on ollut tuntemattomasta lähteestä. Suurin määrä tartuntoja (5) on yksittäisestä vapaa-ajanviettoon liittyvästä yksityistilaisuudesta. Pääkaupunkiseudulla tartuntatilanne on vaikeutunut ja muuntoviruksen osuus siellä on kasvanut. Alkava Etelä-Suomen hiihtolomakausi aiheuttaa riskin tartuntojen ja muuntoviruksen leviämisestä Pohjois-Suomeen ja Ouluun.

Sairaanhoitopiiri on selvittänyt alueen alhaisen rokotekattavuuden syitä yhteistyössä THL:n ja alueen kuntien kanssa. Mitään virhettä tai viivettä ei selvityksessä ole havaittu. Rokotteita ei tässä rokotusten alkuvaiheessa ole jaettu alueen väestömäärän mukaan, vaan alueen terveydenhuoltohenkilöstön määrän ja ikäihmisten määrän mukaan rokotusjärjestystä noudattaen. Koska näiden osuus suhteessa väestömäärään on Pohjois-Pohjanmaalla alhaisempi, on rokotteitakin toimitettu alueelle vähemmän. Lisäksi alueen sisäisessä jaossa Oulu on saanut väestömääräänsä nähden selvästi vähemmän rokotteita kuin muut alueen kunnat. Syynä tähän on Oulun muita nuorempi väestöpohja.

Rokotukset etenevät kaupungissa viivytyksettä sitä mukaa kun rokotteita saadaan. Lauantaina 20.2. rokotetaan noin 1000 85-vuotiasta ja sitä vanhempaa henkilöä Ouluhallissa. Viikolla 8 rokotukset jatkuvat 85-vuotiaille ja sitä vanhemmille BioNTech-Pfizer-rokotteella ja alle 70-vuotiaille riskiryhmäläisille AstraZenecan rokotteella. Yhteensä ensi viikolla rokotetaan noin 2000 oululaista.

Katso Oulun päiväkohtaiset luvut koronatilanteesta www.ouka.fi/tartuntatilanne-korona.

Jakolinkki

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa ouka.fi/kuulutukset