Ajankohtaista

< Takaisin

Koronatilanne Oulussa 24.3. – Koronaan liittyvät rajoitukset ja suositukset Oulun kaupungissa pysyvät ennallaan aiempien päätösten mukaisesti 5.4. saakka

Oulu on edelleen epidemian toiseksi pahimmalla tasolla eli kiihtymisvaiheessa. Koronaan liittyvät rajoitukset ja suositukset Oulun kaupungissa pysyvät ennallaan aiempien päätösten mukaisesti 5.4. saakka. Rajoitusten jatkosta kaupunki linjaa 31.3.2021.

Pääsiäisen lomakausi on lähestymässä ja muodostaa matkustelun vuoksi riskin epidemian pahenemiselle Oulussa. Väestöä kehotetaan samaan vastuulliseen käyttäytymiseen pääsiäislomilla kuin hiihtolomillakin. Hiihtolomista ei toistaiseksi ole tartuntojen lisääntymistä seurannut.

Tämän päivän seitsemästä tartunnasta tartuntalähteinä ovat kaupunginsairaalan jatkoketjut, kaveripiirit sekä perhe. Tuntemattomasta lähteestä ei tänään ollut tartuntoja.

Tänään on ilmaantunut yksi uusi joukkoaltistuminen Vuolle Opistolla. Altistuneet on kontaktoitu ja asetettu karanteeniin.

Oulussa siirretään tämän viikon koronarokotusaikoja. Maanantain 22.3. koronarokotusajat on siirretty keskiviikolle 7.4. ja torstain 25.3. koronarokotusajat on siirretty torstaille 8.4. Aiemmin annetut kellonajat pysyvät samana, vain päivämäärät muuttuvat. Rokotuspaikkana on Ouluhalli. Keskiviikkona 7.4. ja torstaina 8.4. rokotetaan Pfizerin ja Modernan rokotteilla. Jos siirretty päivämäärä sopii, asiakkaan ei tarvitse tehdä muuta kuin saapua paikalle uutena päivämääränä, samalla kellonajalla kuin aiemmin sovittu. Ellei uusi rokoteaika sovi, asiakkaita pyydetään ottamaan yhteys koronarokotepuhelinnumeroon tiistaina 30.3. (puh. 08 558 41415). Tuolloin voidaan katsoa vielä uusi korvaava rokoteaika. Rokotusaikojen siirtäminen johtuu siitä, että Astra Zeneca -rokotteen käyttö on keskeytetty THL:n ilmoituksesta tulevan viikon ajaksi.

Tiistain 23.3. ja keskiviikon 24.3. rokotusajat Ouluhallissa ovat ennallaan ja rokotteena on Pfizerin rokote.

Ajanvaraus koronarokotuksiin on auennut keskiviikkona 24.3. klo 8. Rokotteeseen ovat oikeutetut tänä vuonna 73 vuotta täyttävät (vuonna 1948 syntyneet) tai sitä vanhemmat henkilöt ja lisäksi heidän kanssaan samassa taloudessa asuvat omaishoitajat ja samassa taloudessa asuvat yli 70-vuotiaat henkilöt. Asiasta on julkaistu erillinen tiedote.

Koronarokotuksiin on pakollinen ajanvaraus.

Valtakunnallinen tavoite saada yli 70-vuotiaat rokotettua viikon 15 aikana edellyttää rokotteiden saannin huomattavaa lisäämistä Oulussa. Tähän päästään, mikäli AstraZeneca saa takaisin käyttöluvan ensi viikolla. Yli 70-vuotiaista on tällä hetkellä rokotettuna noin 44 % oululaisista.

Riskiryhmiin kuuluvien alle 70-vuotiaiden rokotusajanvaraus on toistaiseksi tauolla. Riskiryhmiin kuuluvien alle 70-vuotiaiden rokotukset jatkuvat, kun yli 70-vuotiaat on rokotettu.

Katso lisäohjeet Koronarokotukset-sivulta: www.ouka.fi/koronarokotukset

Oulun kaupungin näytteenottopisteet sijaitsevat Limingantullin näytteenottopisteellä ja koronavastaanotoilla. Kuntalaisten kannattaa suosia Limingantullin näytteenottopistettä vähäisempien ruuhkien ja hyvien parkkitilojen vuoksi. Limingantullissa on myös ajanvarauksellisia näytteenottoaikoja runsaasti enemmän saatavilla kuin koronavastaanotoilla.

Katso tartuntatilannetta Oulussa kuvaavat kaaviot

Päivitetty viimeksi 24.3. klo 16.50

Jakolinkki

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa ouka.fi/kuulutukset