Ajankohtaista

< Takaisin

Koronatilanne Oulussa 25.3. – rokotuksiin vauhtia tulevalla viikolla

Oulu on edelleen epidemian toiseksi pahimmalla tasolla eli kiihtymisvaiheessa. Rokotukset vauhdittuvat tulevalla viikolla kun Pfizerin rokotteen määrä kolminkertaistuu ja AstraZenecan rokote sai ensi viikon alusta käyttöluvan yli 65-vuotiaille.

Pääsiäisen lomakausi on lähestymässä ja muodostaa matkustelun vuoksi riskin epidemian pahenemiselle Oulussa. Väestöä kehotetaan samaan vastuulliseen käyttäytymiseen pääsiäislomilla kuin hiihtolomillakin. Hiihtolomista ei toistaiseksi ole tartuntojen lisääntymistä seurannut.

Tämän päivän kolmesta tartunnasta tartuntalähteinä ovat työ ja perhe. Tuntemattomasta lähteestä on tänään yksi tartunta.

70-vuotiaat ja sitä vanhemmat voivat varata ajan koronarokotukseen perjantaista 26.3. klo 8 alkaen. Rokotteeseen ovat oikeutetut tänä vuonna 70 vuotta täyttävät (vuonna 1951 syntyneet) henkilöt sekä heidän kanssaan samassa taloudessa asuvat kaikenikäiset omaishoitajat. Asiasta on julkaistu erillinen tiedote.

Valtakunnallinen tavoite saada yli 70-vuotiaat rokotettua viikon 15 aikana näyttää tällä hetkellä mahdolliselta saavuttaa Oulussakin. Keskeistä on saada riittävä määrä rokotteita rokotettavaksi.  Yli 70-vuotiaista on tällä hetkellä rokotettuna noin 49,4 % oululaisista.

Riskiryhmiin kuuluvien alle 70-vuotiaiden rokotusajanvaraus on toistaiseksi tauolla. Riskiryhmiin kuuluvien alle 70-vuotiaiden rokotukset jatkuvat, kun yli 70-vuotiaat on rokotettu.

Koronarokotuksiin on pakollinen ajanvaraus. Katso lisäohjeet Koronarokotukset-sivulta: www.ouka.fi/koronarokotukset

Oulun kaupungin näytteenottopisteet sijaitsevat Limingantullin näytteenottopisteellä ja koronavastaanotoilla. Kuntalaisten kannattaa suosia Limingantullin näytteenottopistettä vähäisempien ruuhkien ja hyvien parkkitilojen vuoksi. Limingantullissa on myös ajanvarauksellisia näytteenottoaikoja runsaasti enemmän saatavilla kuin koronavastaanotoilla.

Katso tartuntatilannetta Oulussa kuvaavat kaaviot

Päivitetty viimeksi 25.3. klo 18.20

Jakolinkki

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa ouka.fi/kuulutukset