Ajankohtaista

< Takaisin

Koronatilanne Oulussa 26.3.

Oulu on edelleen epidemian toiseksi pahimmalla tasolla eli kiihtymisvaiheessa. Uusien tartuntojen määrä on laskussa.

Pääsiäisen lomakausi on lähestymässä ja muodostaa matkustelun vuoksi riskin epidemian pahenemiselle Oulussa. Väestöä kehotetaan samaan vastuulliseen käyttäytymiseen pääsiäislomilla kuin hiihtolomillakin. Hiihtolomista ei toistaiseksi ole tartuntojen lisääntymistä seurannut.

Tämän päivän kolmesta tartunnasta tartuntalähteinä ovat perhe ja muu tietty. Tuntemattomasta lähteestä ei tänään tartuntoja.

Koronarokotuksiin on pakollinen ajanvaraus.

Valtakunnallinen tavoite saada yli 70-vuotiaat rokotettua viikon 15 aikana näyttää tällä hetkellä mahdolliselta saavuttaa Oulussakin. Keskeistä on saada riittävä määrä rokotteita rokotettavaksi.  Yli 70-vuotiaista on tällä hetkellä rokotettuna noin 49,4 % oululaisista.

Riskiryhmiin kuuluvien alle 70-vuotiaiden rokotusajanvaraus on toistaiseksi tauolla. Riskiryhmiin kuuluvien alle 70-vuotiaiden rokotukset jatkuvat, kun yli 70-vuotiaat on rokotettu.

Katso lisäohjeet Koronarokotukset-sivulta: www.ouka.fi/koronarokotukset

Oulun kaupungin näytteenottopisteet sijaitsevat Limingantullin näytteenottopisteellä ja koronavastaanotoilla. Kuntalaisten kannattaa suosia Limingantullin näytteenottopistettä vähäisempien ruuhkien ja hyvien parkkitilojen vuoksi. Limingantullissa on myös ajanvarauksellisia näytteenottoaikoja runsaasti enemmän saatavilla kuin koronavastaanotoilla.

Katso tartuntatilannetta Oulussa kuvaavat kaaviot

Päivitetty viimeksi 26.3. klo 17.15

Jakolinkki

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa ouka.fi/kuulutukset