Ajankohtaista

< Takaisin

Koronatilanne Oulussa 6.4. – Oulu ja Pohjois-Pohjanmaa ovat palanneet epidemian perustasolle

Alueellinen koordinaatioryhmä on tänään 6.4. kokouksessaan arvioinut Oulun ja Pohjois-Pohjanmaan palanneen epidemian lievimpään vaiheeseen eli perustasolle. Lue tiedote.

Rajoitteiden purkamista suositellaan tehtävän vähitellen ja tilannetta tarkasti seuraten. Pääsiäisen mahdollinen vaikutus tartuntamääriin ei ole vielä näkyvissä.

Koordinaatioryhmä suositteli ensimmäisenä aluehallintovirastoa lieventämään kokoontumisrajoitusta 12.4. alkaen nykyisestä kuudesta henkilöstä kymmeneen henkilöön. Samaa suositellaan noudatettavan myös yksityistilaisuuksissa. Muiden rajoitteiden osalta (mm. julkisia tiloja ja ryhmäharrastustoimintoja koskevat rajoitukset ja etätyösuositus) valmistellaan suunnitelmaa ja aikataulua niiden hallitusta purkamisesta. Suunnitelmaa käsitellään viikon kuluttua 13.4.2021.

Tämän päivän kolmen tartunnan lähteenä ovat ulkomailta ja tuttavapiiristä saadut tartunnat.

Tällä viikolla Oulussa on jaossa noin 5000 rokotetta. Myös lauantaina 10.4. rokotetaan Ouluhallilla AstraZenecan rokotetta. Lauantaina 17.4. on rokotus mahdollisuus saada Ouluhallin lisäksi myös Haukiputaalla ja Kiimingissä (AstraZeneca).

Tällä viikolla Oulussa rokotetaan pääosin 70-vuotiaita ja sitä vanhempia henkilöitä. Ensimmäiset ajanvaraukset yli 68-vuotiaille käynnistyvät torstaina 8.4.2021. Riskiryhmiin kuuluvien alle 70-vuotiaiden rokotusajanvaraus on toistaiseksi tauolla. Riskiryhmiin kuuluvien alle 70-vuotiaiden rokotukset jatkuvat, kun yli 70-vuotiaat on rokotettu.

Koronarokotuksiin on pakollinen ajanvaraus. Katso lisäohjeet Koronarokotukset sivulta: www.ouka.fi/koronarokotukset

Oulun kaupungin näytteenottopisteet sijaitsevat Limingantullin näytteenottopisteellä ja koronavastaanotoilla. Kuntalaisten kannattaa suosia Limingantullin näytteenottopistettä vähäisempien ruuhkien ja hyvien parkkitilojen vuoksi. Limingantullissa on myös ajanvarauksellisia näytteenottoaikoja runsaasti enemmän saatavilla kuin koronavastaanotoilla.

Katso tartuntatilannetta Oulussa kuvaavat kaaviot

Sivu päivitetty 6.4.2021 klo 17.18

Jakolinkki

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa ouka.fi/kuulutukset