Ajankohtaista

< Takaisin

Sydänpotilaille tarjolla uutta ja tehokasta ryhmäkuntoutusta

Oululaisille valtimotautipotilaille tarjotaan huhtikuussa uutta ja tehokasta Tulppa-ryhmäkuntoutusta, johon voi nyt ilmoittautua mukaan! Ryhmissä käsitellään sairastumista ja toipumista sekä kiinnitetään huomiota muun muassa mielen hyvinvointiin, elintapoihin ja liikkumiseen. Tulppa-ryhmiä on aiemmin järjestetty 12 sairaanhoitopiirissä ja tulokset ovat olleet rohkaisevia. 

Ryhmiin voi ilmoittautua ottamalla yhteyttä omaan terveysasemaan tai hyvinvointikeskukseen esimerkiksi Oulun Omahoidon viestipalvelun kautta. Potilaat saavat tietoa Tulppa-ryhmistä myös ensimmäisellä sydänhoitajakäynnillä terveysasemalla. Tulppa-ryhmiin otetaan etusijalla pallolaajennettuja tai ohitusleikattuja työikäisiä potilaita, joiden leikkauksesta on kulunut vähintään kuukausi tai enintään vuosi.

Huhtikuussa alkaa kolme Tulppa-ryhmää, joista jokaiseen otetaan 15 osallistujaa. Kaksi ryhmistä kokoontuu Raksilan uimahallilla ja yksi Kiimingissä. Ryhmät kokoontuvat kahdeksan kertaa ja jokainen kokoontumiskerta sisältää liikuntatuokion. Ryhmiä vetävät sairaanhoitaja ja liikunnanohjaaja.

Mikäli potilas ei halua ryhmään, voi hän vaihtoehtoisesti käydä normaaliin tapaan yksilökäynnit hoitajalla. Tulppa-ryhmään osallistuminen on maksutonta, mutta liikuntaan osallistuminen maksaa potilaalle 3,20-5,50 euroa kerralta.

Tulppa-kuntoutusta Oulussa järjestävät Oulun kaupungin hyvinvointipalvelut ja liikuntapalvelut.

Jakolinkki

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa ouka.fi/kuulutukset