Tule mukaan ideoimaan mobiiliratkaisuja sosiaali- ja terveyspalveluihin

Oulussa kehitetään mobiilipalveluita koko maata koskeviin sosiaali- ja terveysalan tarpeisiin. Jokaisella oululaisella on mahdollisuus antaa kehittämisehdotuksia ja ideoita, joista parhaita otetaan mukaan, kun yritykset tuovat omat ratkaisuehdotuksensa testattavaksi käytäntöön. 
 
Ideoita voi antaa lyhyessä kyselyssä 31.5. saakka. Kyselyssä ei kerätä henkilökohtaisia tietoja.

Ajankohtaista

< Takaisin

Oirearvioilla nopeammin hoitoon

Vaivaako flunssa? Oireileeko alaselkä? Vastaamalla Omaolo-palvelun oirearviokyselyyn saat heti suosituksen ja ohjeet, miten toimia.

 

Oirearvion perusteella suoraan oikeaan hoitoon

Sähköistä oirearviopalvelua pääsee nyt kokeilemaan kotona ja Kontinkankaan hyvinvointikeskuksen vastaanotolla. Flunssa-, virtsatie-, ja alaselkäkivun oirearviot tulevat testattaviksi ensimmäisessä vaiheessa.

Palvelun kautta saat juuri omaan tilanteeseesi sopivan ohjauksen tarvitsemiesi palveluiden pariin. Hoitosuositus voi johtaa esimerkiksi kotona toteutettaviin hoito-ohjeisiin, sähköiseen yhteydenottoon hoitajalle tai lääkärille, ohjauksen ajanvarauksen tekemiseen tai kiireelliseen ohjaukseen alueen päivystykseen.

Voit täyttää oirearvion kotona, mutta henkilökunta voi pyytää sinua testaamaan oirearviota Kontinkankaan hyvinvointikeskuksen akuuttivastaanotollakin, mikäli olet Kontinkankaan asiakas ja yli 18-vuotias.

Yleiset hoitosuositukset tulevat näkyviin kaikille, mutta saadaksesi yksityiskohtaisemmat Oulun paikalliset ohjeet ja tarvittaessa yhteyden ammattihenkilöön, on palveluun tunnistauduttava pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Oirearviokyselyt pohjautuvat Kustannus Oy Duodecimin lääketieteelliseen tietokantaan eli viimeisimpään tutkittuun tietoon ja Käypä hoito -suosituksiin.

 

Nopeaa asiointia ajasta ja paikasta riippumatta

Omaolo-palvelun ja oirearvioiden tavoitteena on tarjota suora, ympäri vuorokauden toimiva väylä oman tilanteen arvioitiin sekä tarvittaessa suoraan sähköiseen yhteydenottoon. Tarkoituksena on nopeuttaa oikeaan hoitoon pääsyä.

Omaolo-palvelulla ei ole tarkoitus korvata muita palvelukanavia, vaan tuoda niiden rinnalle uusi sähköinen tapa asioida. Testausvaiheessa palvelu on rajoitetusti käytössä, ja ammattilaiset vastaavat palveluun lähetettyihin oirearvioihin virka-aikana. Asiakkailta saatu palaute erityisen arvokasta, koska kehitämme uutta palvelua.

Oirearvioita on toteutettu yhteensä 15, ja ne pohjautuvat syihin, joiden vuoksi hakeudutaan usein terveydenhuollon palveluiden piiriin. Hengitystie- ja virtsatietulehdusoireiden ja alaselkäkivun oirearviot ovat nyt testattavina ensimmäisenä.

Seuraavaksi käyttöön otetaan seuraavat oirearviot: kurkkukipu, yskä, korvakipu, närästys, olkapään kipu, peräaukon oireet, polven oireet, ripulin oireet, selkäkipu, päänsärky, rähmivä ja vetistävä silmä ja sukupuolitauti.

Oirearvioita voi testata Omaolon sivuilla osoitteessa: https://oirearvio.omaolo-beta.fi/

Omaolo-palvelu on osa hallituksen kärkihanketta Omat digiajan hyvinvointipalvelut (ODA), jossa Oulun kaupunki on mukana. Omaolo-palvelussa on erilaisia osioita, joiden avulla voit arvioida omaa tilannettasi, suunnitella omahoitoa sekä seurata ammattilaisen suosituksia. Oirearvioiden jälkeen asiakastestaukseen etenevät hyvinvointitarkastus, hyvinvointivalmennukset ja Oma suunnitelma. Omaolo-palvelu liitetään kaikkien suomalaisten käytössä olevaan Kanta-palveluun.

www.omaolo.fi

 

www.omaolo.fi

Jakolinkki

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa ouka.fi/kuulutukset

Lyhytosoite tälle sivulle www.ouka.fi/sotepalvelut