Kaakkurin hyvinvointikeskus

Hoitajien ja lääkäreiden vastaanotto

Kaakkuri ja Oulunsalo (sivuilla akuuttivastaanottojen jonotilanne)

Lapsiperheiden palvelut

Kasvatus- ja perheneuvonta

Kotipalvelu ja perhetyö

Neuvola

Sosiaalipalvelut

Sosiaalityö

Toimeentulotuki

Ikäihmisten palvelut

Salonkartanon palvelukeskus

Oulunsalo-Kaakkuri kotihoito

Oulunsalon päivätoiminta
 

Mielenterveys

Kaakkurin terveysaseman psykiatrisen sairaanhoitajan tavoitat ajanvaraus- ja neuvontapuhelimesta 040 6215497 ma, ke, to klo 12.30–13.15. Voit myös jättää tekstiviestin, niin otamme sinuun yhteyttä.

Psykiatrinen sairaanhoitaja hoitaa asiakkaita, joiden oireena ovat esimerkiksi lievät ja keskivaikeat depressio-, ahdistus-, paniikkioireet sekä kriisitilanteissa olevat asiakkaat.

Ajankohtaista

< Takaisin

Hanna Vihriälän Happilautta-ulkoveistos julkistetaan ke 14.8. klo 13 Kontinkankaalla

Eläinaiheinen julkinen taideteos, Hanna Vihriälän Happilautta-ulkoveistos Ouluun

Norsujen, aasien, leijonien ja apinoiden sekä muiden tuttujen ja tuntemattomien eläinten muodot ketjuuntuvat kiinni toisiinsa peruskorjatun Kontinkankaan hyvinvointikeskuksen B-rakennuksen ulkoveistoksessa, joka on hankittu Oulun kaupungin prosenttiperiaatteella. Happilautta-veistos on Oulaisissa syntyneen, Tampereella asuvan ja vaikuttavan kuvataiteilijan Hanna Vihriälän (s. 1974) käsialaa. Veistos rakentuu alumiiniin valetuista erityyppisistä ja -kokoisista hahmoista, lähinnä eläinaiheisista pehmoleluista, jotka on kerätty vapaaehtoisen lahjoitus- ja kierrätyskäytännön mukaisesti.

Pehmolelut ovat valettuinakin tunnistettavia. Nämä muotonsa ja ääriviivansa taiteelle luovuttaneet lasten uni- ja leikkikaverit, nallet ja puput luovat punasolun muotoa muistuttavaan veistokseen oman inhimillisen, tarinallisen kerroksensa.

Veistoksen nimi, Happilautta puolestaan viittaa punasolujen merkittävään, elämää ylläpitävään tehtävään ihmisen kehossa. Biologisen ja tarinallisen kerroksellisuuden ohella kokonaisuuteen sisältyy myös symbolinen, viestinnällinen ulottuvuutensa. Ornamentaalisen, läpinäkyvän rakenteen voi nähdä kuvastavan myös yhteisöä, turvaverkkoa, joka toimii vertauskuvana lasten- ja nuortenpalveluiden toiminnalle. Veistoksen pehmeä, orgaaninen muoto tuo vastapainoa rakennusten ja puurivistöjen suoriin vaaka- ja pystylinjoihin, ja siten osaltaan pehmentää miljöövaikutelmaa.  

Kuvataiteilija Hanna Vihriälä on toteuttanut 2000-luvulla monia julkisia teoksia ympäri Suomea. Kontinkankaan hyvinvointikeskuksen B-rakennuksen Happilautta-veistos jatkaa alueelle sijoittuvien eläinaiheisten julkisten taideteosten sarjaa. Aiemmin päärakennuksen edustalle on hankittu Pirkko Nukarin pronssiveistos Muuttolintu (1984) ja sen portaikkoon prosenttiperiaatteen turvin Raimo Törhösen Ajokoiravärioppi-maalaussarja (2014).

Hanna Vihriälä kertoo työskentelystään Kontinkankaan hyvinvointikeskuksen B-rakennuksen (Kajaanintie 46) Happilautta-veistoksen julkistamistilaisuudessa ke 14.8.2019 klo 13.00.

Happilautta-ulkoveistot

Kuva: Luuppi

Jakolinkki

Miten onnistuimme?

Mittarissa näkyy Kaakkurin hyvinvointikeskuksen koko organisaatiolle (mukaan lukien Oulunsalon terveysasema) annettu asiakastyytyväisyys suhdelukuna. Tavoitelukumme on yli 70.

Yhteystiedot

Osoite

PL 8, 90015 Oulu kaupunki

Puhelin

Palvelupäällikkö Susanna Lähde
040 621 2238
Lasten, nuorten ja perheiden palvelut
palveluesimies vs. Emilia Martimo 
044 703 4838
Työikäisten palvelut
palveluesimies Päivi Rintasaari
044 703 4162
Ikäihmisten palvelut
palveluesimies Tarja Peltoniemi
050 388 6907

Faksi 
08 558 44512

omena

Asioi, kun sinulle sopii

Henkilökohtaista sosiaali- ja terveysalan ohjausta ja neuvontaa verkossa!

Oulun Omahoito