Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

Kontinkankaan ja Haukiputaan akuuttivastaanotot muuttuivat koronavastaanotoiksi ti 24.3. 

Koronavastaanotolle ohjataan kaikki kiireellistä arviota tai hoitoa vaativat oululaiset potilaat, jotka kärsivät hengitystieinfektion oireista.

  • Jos sinulla on oireita, soita aina ensin koronaneuvontaan p. 08 558 41414 (ma–to klo 8–16, pe klo 8–15), muina aikoina p. 08 315 2655. 

Muuta kiireellistä hoitoa vaativat potilaat voivat Kontinkankaan ja Haukiputaan alueilta hakeutua Kaakkurin, Kiimingin, Oulunsalon ja Tuiran akuuttivastaanotoille. Lue tiedote koronavastaanotoista ja muutoksista

Kiireetön vastaanotto toimii normaalisti sekä Haukiputaalla että Kontinkankaalla. Kiireettömissä asioissa ota yhteyttä puhelimitse omaan terveysasemaan tai hyvinvointikeskukseen. Kiireettömissä asioissa voit myös lähettää viestin sairaanhoitajalle Oulun Omahoidossa.

Kaakkurin hyvinvointikeskus

Hoitajien ja lääkäreiden vastaanotto

Kaakkuri ja Oulunsalo (sivuilla akuuttivastaanottojen jonotilanne)

Lapsiperheiden palvelut

Kasvatus- ja perheneuvonta

Kotipalvelu ja perhetyö

Neuvola

Sosiaalipalvelut

Sosiaalityö

Toimeentulotuki

Ikäihmisten palvelut

Salonkartanon palvelukeskus

Oulunsalo-Kaakkuri kotihoito

Oulunsalon päivätoiminta
 

Mielenterveys

Kaakkurin terveysaseman psykiatrisen sairaanhoitajan tavoitat ajanvaraus- ja neuvontapuhelimesta 040 6215497 ma, ke, to klo 12.30–13.15. Voit myös jättää tekstiviestin, niin otamme sinuun yhteyttä.

Psykiatrinen sairaanhoitaja hoitaa asiakkaita, joiden oireena ovat esimerkiksi lievät ja keskivaikeat depressio-, ahdistus-, paniikkioireet sekä kriisitilanteissa olevat asiakkaat.

Ajankohtaista

< Takaisin

Työtä maahanmuuttajien parissa on tehty Oulussa 30 vuotta

Oulun kaupungin maahanmuuttajapalvelut täyttää tänä syksynä 30 vuotta. Ensimmäiset pakolaistaustaiset maahanmuuttajat Oulussa olivat vietnamilaisia kiintiöpakolaisia. Heitä tuli Ouluun vuosina 1989-1990 joitakin kymmeniä.

”Kolmekymmentä vuotta sitten lähdettiin tyhjästä. Pakolaistaustainen maahanmuutto oli koko Suomelle aivan uusi asia”, kertoo Oulun kaupungin maahanmuuttajapalveluiden palveluesimies Anu Holappa. ”Nyt Oulussa on jo 30 vuotta tehty pitkäjänteistä sosiaalityötä kiintiöpakolaisten ja myönteisen oleskeluluvan saaneiden turvapaikanhakijoiden kanssa.”

Arjen ohjausta

Maahanmuuttajapalvelujen tehtäviin kuuluu muun muassa asumisen ja arjen ohjaus sekä tavoista, lainsäädännöstä, etuuksista ja viranomaisasioinnista kertominen. 

Asiakkaaksi tullaan joko kiintiöpakolaisina suoraan pakolaisleireiltä, tai vastaanottokeskuksista, kun turvapaikanhakija on saanut oleskeluluvan. ”Maahanmuuttajapalveluiden asiakkaat ovat kuntalaisia, siis oululaisia”, muistuttaa Holappa.

Tällä hetkellä maahanmuuttajapalveluiden asiakkaana on Oulussa noin 450 perhekuntaa, yhteensä yli 700 asiakasta.

Ymmärrystä lähtökohdista

Uusia asiakkaita tulee viikoittain ja he edustavat noin kahtakymmentä eri kansalaisuutta.

”Pakolaisuus ei välttämättä tarkoita, että on esimerkiksi köyhä tai kouluttamaton. Joukossa saattaa olla luku- ja kirjoitustaidottomia, mutta myös ministereitä ja juristeja”, Holappa mainitsee.

Maahanmuuttajapalveluissa työskentelee Oulussa parikymmentä ammattilaista. Asiakkaiden moninaisuus vaatii työntekijöiltä ammattitaitoa ja joustavuutta sekä ymmärrystä lähtökohdista.

”Keskeneräisyyttä pitää sietää”, Holappa lisää. ”Kotouttamisaika on kolme vuotta, ja sinä aikana ei tule valmista. Se on ilahduttavinta, kun asiakas tulee vastaan kaupungilla ja kertoo, että on päässyt eteenpäin. On vakituinen työpaikka ja perhe on tullut Suomeen. Ihminen on päässyt tavoitteeseen, joka sekavassa alussa näytti kaukaiselta.”

Jakolinkki

Miten onnistuimme?

Asiakaspalautelaitteet ovat pois käytöstä poikkeusolojen takia. Voit antaa palautetta Oulun kaupungin palautepalvelun kautta.

Mittarissa näkyy Kaakkurin hyvinvointikeskuksen koko organisaatiolle (mukaan lukien Oulunsalon terveysasema) annettu asiakastyytyväisyys suhdelukuna. Tavoitelukumme on yli 70.

Yhteystiedot

Osoite

PL 8, 90015 Oulu kaupunki

Puhelin

Palvelupäällikkö Susanna Lähde
040 621 2238
Lasten, nuorten ja perheiden palvelut
palveluesimies vs. Emilia Martimo 
044 703 4838
Työikäisten palvelut
palveluesimies Päivi Rintasaari
044 703 4162
Ikäihmisten palvelut
palveluesimies Tarja Peltoniemi
050 388 6907

Faksi 
08 558 44512

omena

Asioi, kun sinulle sopii

Henkilökohtaista sosiaali- ja terveysalan ohjausta ja neuvontaa verkossa!

Oulun Omahoito