Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

Kontinkankaan ja Haukiputaan akuuttivastaanotot muuttuivat koronavastaanotoiksi ti 24.3. 

Koronavastaanotolle ohjataan kaikki kiireellistä arviota tai hoitoa vaativat oululaiset potilaat, jotka kärsivät hengitystieinfektion oireista.

  • Jos sinulla on oireita, soita aina ensin koronaneuvontaan p. 08 558 41414 (ma–to klo 8–16, pe klo 8–15), muina aikoina p. 08 315 2655. 

Muuta kiireellistä hoitoa vaativat potilaat voivat Kontinkankaan ja Haukiputaan alueilta hakeutua Kaakkurin, Kiimingin, Oulunsalon ja Tuiran akuuttivastaanotoille. Lue tiedote koronavastaanotoista ja muutoksista

Kiireetön vastaanotto toimii normaalisti sekä Haukiputaalla että Kontinkankaalla. Kiireettömissä asioissa ota yhteyttä puhelimitse omaan terveysasemaan tai hyvinvointikeskukseen. Kiireettömissä asioissa voit myös lähettää viestin sairaanhoitajalle Oulun Omahoidossa.

Kaakkurin hyvinvointikeskus

Hoitajien ja lääkäreiden vastaanotto

Kaakkuri ja Oulunsalo (sivuilla akuuttivastaanottojen jonotilanne)

Lapsiperheiden palvelut

Kasvatus- ja perheneuvonta

Kotipalvelu ja perhetyö

Neuvola

Sosiaalipalvelut

Sosiaalityö

Toimeentulotuki

Ikäihmisten palvelut

Salonkartanon palvelukeskus

Oulunsalo-Kaakkuri kotihoito

Oulunsalon päivätoiminta
 

Mielenterveys

Kaakkurin terveysaseman psykiatrisen sairaanhoitajan tavoitat ajanvaraus- ja neuvontapuhelimesta 040 6215497 ma, ke, to klo 12.30–13.15. Voit myös jättää tekstiviestin, niin otamme sinuun yhteyttä.

Psykiatrinen sairaanhoitaja hoitaa asiakkaita, joiden oireena ovat esimerkiksi lievät ja keskivaikeat depressio-, ahdistus-, paniikkioireet sekä kriisitilanteissa olevat asiakkaat.

Ajankohtaista

< Takaisin

Oulu Sote Labs Regiostars Awards -kilpailun finaalissa

Oulu Sote Labs -hanke juhli finaalipaikkaansa Regiostars Awards -palkintojenjaossa Brysselissä

Eurooppalaisen Regiostars Awards -kilpailun palkinnot jaettiin Brysselissä.9.10.2019. Kilpailussa EU palkitsee vuoden parhaat ja innovatiivisimmat aluekehityshankkeensa.

Tänä vuonna kilpailussa oli mukana 199 hanketta kaikkiaan viidessä eri kilpailukategoriassa. Jokaisessa kategoriassa finaaliin valittiin Euroopan laajuisesti viisi onnistuneinta hanketta. Pohjois-Pohjanmaan maakunnasta kovatasoisessa joukossa kisasi Oulu Sote Labs, joka raivasi tiensä finaaliin Terveyspalveluiden nykyaikaistaminen -kategoriassa.

Miten yritykset voivat kehittää ketterästi ja terveydenhuollon täsmätarpeisiin välineitä ja palveluita, elleivät ne pysty vertailemaan ja parantelemaan niitä todellisen kaltaisessa ympäristössä? Miten julkinen sektori voi parantaa omaa toimintaansa, ellei sillä ole välineitä ja kanavia tuoda esiin omia kehitysideoitaan tuotteita tekeville yrityksille?

Ratkaisuna näihin kysymykseen luotiin Oulu Sote Labs. Sekä sosiaali- ja terveydenhuollon että terveys- ja lääketieteellisen alan innovaatiotoiminnan kehittämiseen tarvitaan pysyviä rakenteita, joihin alan yritykset ja julkinen sektori voivat tuoda kehitysideansa testattaviksi.

Julkinen sektori ja yritykset yhteistyössä

Oulu Sote Labs -hankkeessa on kehitetty kansainvälisesti tunnettu terveydenhuollon innovaatio-, testaus ja kehitysympäristö, joka tänä päivänä tunnetaan nimellä OuluHealth Labs. Kehitystyö on tehty yhteistyössä Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin, Oulun kaupungin ja Oulun ammattikorkeakoulun kanssa. Erityistä hankkeessa on se, että sen avulla julkisen sektorin ja yksityisen sektorin toimijat tuodaan yhteen molempia osapuolia hyödyttävällä tavalla sosiaali- ja terveydenhuollon kehittämisessä.

Teknologisesti korkeatasoiset kehitysympäristöt sijaitsevat Oulun yliopistollisessa sairaalassa ja Oulun ammattikorkeakoulun tiloissa. Näiden lisäksi kokeiluja voidaan toteuttaa esimerkiksi Oulun kaupungin hyvinvointikeskuksissa tai sosiaali- ja terveyspalveluiden piirissä olevien ikäihmisten kodeissa. 

Kokonaisuudessa sairaalan testiympäristöissä voidaan mallintaa jopa 90 % sairaalan toiminnoista. Tiloissa toimii myös 5G-mobiilitestausverkko keihäänkärkenä digitaalisuuden hyödyntämisessä.

Ennakkoluulotonta kokeilukulttuuria

Hanke on malliesimerkki suomalaisesta ennakkoluulottomasta kokeilukulttuurista, jonka tavoitteena on luoda uutta yhteistyötä ja ratkaisuja aiemmin kartoittamattomilla yhteistyön alueilla. Viimeisin tekniikka on otettu kattavasti käyttöön ja esimerkiksi Tulevaisuuden sairaalaa 2030 kehitetään mallintamalla sitä virtuaalitekniikoiden avulla.

Projektista vastannut Timo Alalääkkölä Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiristä kehuu yhteistyötä ja organisaatioiden perinteiset rajat ylittänyttä tiimiään ainutlaatuisesta yhteishengestä: 

– Finaalipaikka ei olisi ollut mahdollinen ilman Oulun ammattikorkeakoulun, ja siellä erityisesti Tiina Tervaskanto-Mäentaustan ja Helena Heikan panosta, eikä ilman Oulun kaupungin hyvinvointipalvelujen, ja siellä erityisesti Jaana Kokon asiantuntemusta hankkeessa. Nämä osapuolet päättivät ottaa riskin ja avata oman toimintakulttuurinsa toinen toisten arvioitavaksi ja kehitettäväksi. Lisäksi henkilöstön osallistuminen testauksiin ja kehitystyöhön on ollut mahtavan aktiivista.

Nämä kolme tahoa toimivat nyt OuluHealth Labs -kattotermin alla. OuluHealth Labs mahdollistaa sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten hallitun osallistumisen yritysten tuotekehityksen eri vaiheisiin sekä kehitysvaiheen tuotteiden testauksen ja kokeilun aidossa tai aidon kaltaisessa toimintaympäristössä.

Pohjois-Pohjanmaa on menestynyt kilpailussa aiemminkin. Iin kunnan Mikropoliksen hanke Innohiili palkittiin vuonna 2017 parhaana onnistumisesta hiilidioksidipäästöjen merkittävässä vähentämisessä.

Suomesta oli tänä vuonna Regiostars Awards -kilpailun finaalissa peräti kolme hanketta, mikä kertoo suomalaisen aluekehittämisen korkeasta kunnianhimon tasosta. Muut kaksi hanketta Oulu Sote Labsin ohella koskivat rakentamisen kiertotaloutta kunnissa ja asunnottomuuden ennaltaehkäisyn kuntastrategioita.

Lue lisää Regiostars Award -kilpailusta

Jakolinkki

Miten onnistuimme?

Asiakaspalautelaitteet ovat pois käytöstä poikkeusolojen takia. Voit antaa palautetta Oulun kaupungin palautepalvelun kautta.

Mittarissa näkyy Kaakkurin hyvinvointikeskuksen koko organisaatiolle (mukaan lukien Oulunsalon terveysasema) annettu asiakastyytyväisyys suhdelukuna. Tavoitelukumme on yli 70.

Yhteystiedot

Osoite

PL 8, 90015 Oulu kaupunki

Puhelin

Palvelupäällikkö Susanna Lähde
040 621 2238
Lasten, nuorten ja perheiden palvelut
palveluesimies vs. Emilia Martimo 
044 703 4838
Työikäisten palvelut
palveluesimies Päivi Rintasaari
044 703 4162
Ikäihmisten palvelut
palveluesimies Tarja Peltoniemi
050 388 6907

Faksi 
08 558 44512

omena

Asioi, kun sinulle sopii

Henkilökohtaista sosiaali- ja terveysalan ohjausta ja neuvontaa verkossa!

Oulun Omahoito