Hyvinvointipalvelujen Kulttuuritarjotin

Oulun kaupunki myöntää lahjoitusrahastoavustusta hyvinvointipalveluiden asiakkaiden hyvinvointia ja toimintakykyä tukevaan toimintaan. Avustuksella kaupungin omat ja ostopalveluna tuotetut sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköt voivat ostaa kulttuuripalveluja asiakkailleen.

Tavoitteena on edistää hyvinvointipalveluiden asiakkaiden kulttuuristen oikeuksien yhdenvertaista toteutumista ja parantaa heidän elämänlaatuaan taiteen keinoin.  

Kohderyhmänä ovat Oulun kaupungin alueella toimivat hoiva- ja hoitoyksiköt eli esimerkiksi ikäihmisten hoiva- ja palvelukodit sekä erityispalveluiden eli vammaisten, kehitysvammaisten tai mielenterveyskuntoutujien palveluyksiköt. 

Kulttuuritarjottimelta hoiva- ja hoitoyksiköt voivat valita heille sopivaa kulttuuritoimintaa. Kulttuuritarjottimen avulla kulttuurin tekijät ja hoivayksiköt löytävät paremmin toisensa. 

Näin toimii hyvinvointipalveluiden Kulttuuritarjotin 

  • Taiteilija tai kulttuuritoimija on tarjonnut esittävää taidetta, yhteisötaidetta tai muuta taidetoimintaa hyvinvointipalveluille 31.5.2021 mennessä. 
  •  Oulun kaupunki käsitteli tarjoukset ja kokosi valituista Kulttuuritarjottimen. Valinnasta kerrottiin tarjouksen tehneille kesäkuun lopussa.
  • Kulttuuritarjotin julkaistiin elokuussa Oulun kaupungin tällä verkkosivulla.
  • Oulun kaupungin alueella toimivat hoiva- ja hoitoyksiköt valitsevat Kulttuuritarjottimelta haluamansa kulttuurituotteen. Yksikkö ottaa yhteyttä ja varmistaa toiminnan saatavuuden, sopivuuden ja ajankohdan alustavasti. 
  • Hoiva- ja hoitoyksiköt voivat ostaa kulttuuripalvelun lahjoitusrahastoavustuksella. Yksiköt hakevat lahjoitusrahastoavustusta 31.8.2021 mennessä. Hyvinvointijohtaja päättää lahjoitusrahastoavustuksesta. 
  • Toiminta toteutetaan syksyllä 2021. Iloa ja hyvinvointia kulttuurista! 

Klikkaa allaolevia kuvia ja lataa tiedostot (pdf) koneellesi.

Kulttuuritarjotin

Esittävä taide
 

Yhteisötaide
 

Muu kulttuuritoiminta

Yhteystiedot

Lahjoitusrahasto ja kulttuuritarjotin

asiantuntija Tuija Puhakka
p. 040 651 7849
tuija.t.puhakka@ouka.fi 


asiantuntija Sirpa Rytky
p. 044 703 4560
sirpa.rytky@ouka.fi 


Kulttuurihyvinvointi

vastaava tuottaja Jaana Potkonen
p. 040 555 0063
jaana.potkonen@ouka.fi
sivistys- ja kulttuuripalvelut 

Hakulomakkeet


Kulttuuritoimijalle

Tarjoa esittävää taidetta, yhteisötaidetta tai muuta taidetoimintaa hyvinvointipalveluille täyttämällä Kulttuuritarjottimen hakulomake. (Täyttö toimii Chrome- tai Explorer-selaimilla.) 

Seuraava haku on arviolta huhtikuussa 2022.

 

Hoito- tai hoivayksikölle

Lahjoitusrahastoavustuksella hoitoyksiköt voivat ostaa Kulttuuritarjottimelta (julkaistaan tällä sivulla elokuun alussa) valitsemansa kulttuuripalvelun asiakkailleen.  

Lahjoitusrahaston hakulomake
Lahjoitusrahaston säännöt
Lahjoitusrahaston hakuohje

Palauta hakulomake osoitteeseen: kirjaamo@ouka.fi viimeistään 31.8.2021.