Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde vastaa oululaisten
julkisista sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluista 1.1.2023 alkaen

Oululaisia koskevat sosiaali- ja terveyspalvelujen tiedot löytyvät jonkin aikaa myös Oulun kaupungin sivuilta, mutta näitä sivuja ei enää aktiivisesti päivitetä. Tarkista palvelutiedot hyvinvointialueen uusilta verkkosivuilta www.pohde.fi.

Hyvinvointipalvelujen Kulttuuritarjotin

Oulun kaupunki myöntää lahjoitusrahastoavustusta hyvinvointipalveluiden asiakkaiden hyvinvointia ja toimintakykyä tukevaan toimintaan. Avustuksella kaupungin omat ja ostopalveluna tuotetut sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköt voivat ostaa kulttuuripalveluja asiakkailleen.

Tavoitteena on edistää hyvinvointipalveluiden asiakkaiden kulttuuristen oikeuksien yhdenvertaista toteutumista ja parantaa heidän elämänlaatuaan taiteen keinoin.  

Kohderyhmänä ovat Oulun kaupungin alueella toimivat hoiva- ja hoitoyksiköt eli esimerkiksi ikäihmisten hoiva- ja palvelukodit sekä erityispalveluiden eli vammaisten, kehitysvammaisten tai mielenterveyskuntoutujien palveluyksiköt. 

Kulttuuritarjottimelta hoiva- ja hoitoyksiköt voivat valita heille sopivaa kulttuuritoimintaa. Kulttuuritarjottimen avulla kulttuurin tekijät ja hoivayksiköt löytävät paremmin toisensa. 

 

Näin toimii hyvinvointipalveluiden Kulttuuritarjotin

  • Kulttuuritarjotin elokuu 2022

  • Taiteilija tai kulttuuritoimija tarjoaa tuotantoaan Kulttuuritarjottimelle 29.4.22 mennessä. Tuotannot luokitellaan kolmeen luokaan: esittävä taide, yhteisötaide tai muu taidetoiminta. Erityisesti toivotaan uusia hakijoita, jotka hyödyntävät luontoympäristöä tai eläimiä toiminnassaan.
  •  Oulun kaupunki kokoaa valituista tuotannoista Kulttuuritarjottimen. Valinnasta kerrotaan hakijalle kesäkuun alussa.
  • Kulttuuritarjotin julkaistaan elokuun alussa Oulun kaupungin tällä verkkosivulla.
  • Oulun kaupungin alueella toimivat hoiva- ja hoitoyksiköt valitsevat Kulttuuritarjottimelta haluamansa kulttuurituotannon. Yksikkö ottaa yhteyttä ja varmistaa tuotannon saatavuuden, sopivuuden ja ajankohdan alustavasti. 
  • Hoiva- ja hoitoyksiköt voivat ostaa kulttuurituotannon lahjoitusrahastoavustuksella. Yksiköt hakevat lahjoitusrahastoavustusta  31.8.2022 mennessä. Hyvinvointijohtaja päättää lahjoitusrahastoavustuksesta. 
  • Iloa ja hyvinvointia kulttuurista! 

Klikkaa allaolevia kuvia ja lataa tiedostot (pdf) koneellesi.

Kulttuuritarjotin

Esittävä taide - klikkaa kuvaa
 

Yhteisötaide - klikkaa kuvaa
 

Muu kulttuuritoiminta - klikkaa kuvaa

Yhteystiedot

Kulttuurihyvinvointi

vastaava tuottaja Jaana Potkonen
p. 040 555 0063
jaana.potkonen@ouka.fi
sivistys- ja kulttuuripalvelut 

Kulttuuritoimijoiden hakuehdot

Hyvinvointipalvelut kokoaa kulttuuritoimijoille Kulttuuritarjottimen, josta yksiköt voivat valita asiakkailleen virkistystoimintaa, joka tukee asiakkaiden hyvinvointia ja virkistystä normaaliarjessa.

Kulttuuritoimijoiden hakuehdot

Hakulomakkeet


Kulttuuritoimijalle

Tarjoa esittävää taidetta, yhteisötaidetta tai muuta taidetoimintaa hyvinvointipalveluille täyttämällä Kulttuuritarjottimen hakulomake. (Täyttö toimii Chrome- tai Explorer-selaimilla.) 

Seuraava haku on 1-29.4.2022 välisenä aikana. Toimita hakemus Kirjaamoon asiasanalla: Kulttuuritarjottimen tarjoukset OUKA/4432/02.08.01/2022.

 

Hoito- tai hoivayksikölle

Lahjoitusrahastoavustuksella hoitoyksiköt voivat ostaa Kulttuuritarjottimelta (julkaistaan tällä sivulla elokuun alussa) valitsemansa kulttuuripalvelun asiakkailleen.  

Lahjoitusrahaston hakulomake
Lahjoitusrahaston säännöt
Lahjoitusrahaston hakuohje

Palauta hakulomake osoitteeseen: kirjaamo@ouka.fi viimeistään 31.8.2022.