Ajankohtaista

< Takaisin

Oulussa uudenvuodenaattona tapahtuva yhteisötaideteos Suomikuvasto hakee lisää vapaaehtoisia

Oulun uudenvuodenaaton ohjelmatarjonta on runsas. Perinteisen ilotulituksen ja uudenvuodenjuhlinnan lisäksi Suomi 100 –juhlavuosi otetaan vastaan mm. oululaisten yhdessä tekemällä yhteisötaideteoksella. Yhteisötaideteos Suomikuvasto esitetään kolmessa Oulun keskustan näyteikkunassa, ja yhteisötaideteokseen haetaan parhaillaan vapaaehtoisia oululaisia esiintymään.

Suomikuvastoon etsitään vapaaehtoisia oululaisia henkilöitä tai ryhmiä. Näyteikkunoiden ihmiset voivat esimerkiksi lukea jotain itselle tärkeää kirjaa, tanssia, saunoa, pelailla tai viettää syntymäpäiväjuhlia. Näyteikkunoissa on tarkoitus näkyä suomalaisuuden koko kirjo, joten vain mielikuvitus on rajana sille, millä tavalla näyteikkunassa voi olla. Esiintyminen näyteikkunassa kestää noin 10 minuuttia per ihminen tai ryhmä.

Suomikuvasto toteutetaan 31.12.2016 kello 1719.30. Esiintyjien tulee olla käytettävissä tapahtumapäivänä kello 16.3019.30 välisenä aikana. Ryhmän tulee olla poliittisesti ja aatteellisesti sitoutumaton.

Ilmoittautuminen mukaan Suomikuvastoon päättyy 11.12.2016 kello 16. Kaikille ilmoittautuneille lähetetään vahvistusviesti valinnasta ilmoittautumisajan päätyttyä. Suomikuvastossa mukanaolosta ei makseta korvausta, teos perustuu vapaaehtoisuuteen. Teoksessa on myös kutsuttaja esiintyjiä.

Teoksen suunnittelusta vastaa Taiteen edistämiskeskus ja Oulun kaupungin tapahtumapalvelut.

Toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleiksi tekemään yhteisöllistä Suomikuvastoa Suomi 100 –juhlavuoden avajaisiin!

Lisätiedot:

Nuortenkulttuurin läänintaiteilija Julian Owusu, Taiteen edistämiskeskus, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun toimipiste, julian.owusu(at)taike.fi, p. 0295 330 863
Tuottaja Janita Jämsén, Oulun kaupunki, tapahtumapalvelut, janita.jamsen(at)ouka.fi, p. 050 361 7924

Jakolinkki